NHL

Az Edmonton ösvényére lép az Avalanche

  • MD

A Colorado Avalanche vezetőedzője, Patrick Roy szerint a csapat Nathan MacKinnont fogja megtenni a 2013-as draft 1/1-ének.

A Colorado Avalanche a múlt héten már leszögezte, hogy a 2013-as draft első helyén biztos nem fogja kihúzni Seth Jonest, az idei újoncfelhozatal legjobb védőjét. Patrick Roy, a csapat nemrégiben kinevezett vezetőedzője hétfőn már azt is meg tudta mondani, hogy helyette kit fognak választani: Nathan MacKinnont.

"Nehéz lenne nem MacKinnont választani. Ez a srác már holnap is készen állna a játékra" - nyilatkozta Roy, aki emellett azt is megejtette, hogy a csapat továbbra is meghallgat ajánlatokat az 1/1-es draftjogra, és nem zárkózik el annak elcserélésétől.

"Rengeteg hívást kaptunk, Joe (Sakic, az általános igazgató) és én is. Nagyon fontos, hogy lássuk magunk előtt, hogy mivel tudnánk jobbá tenni a csapatunkat. Minden lehetőséget meg kell néznünk. Nem csukhatjuk be csak úgy a szemünket, és nem mondhatjuk azt, hogy csak húzzunk egy játékost."

Nathan MacKinnon lenne az 1/1 a 2013-as drafton, ha az Avalanche megtartja a draftjogát - Fotó: The Canadian Press

Roy szerint az Avalanche prioritási listájának élén MacKinnon áll, majd őt Jonathan Drouin és Alexander Barkov követik, azaz Seth Jones nincs is az Avalanche radarján. Ez annak tükrében felettébb érdekes, hogy a csapat első két sorának centere már megvan, Paul Stastny és Matt Duchene személyében, és így MacKinnon csak a harmadik sorban kaphatna szerepet, de Roy szerint így kevesebb lenne a nyomás rajta, ami jót tenne a játékosnak a karrierje kezdetén.

Hosszú távon azonban elképzelhető, hogy a cserepletykákban sokszor felmerülő Stastny távozását jelentené MacKinnon ledraftolása. MacKinnon idén a Halifax Mooseheadsben 44 meccsen 32 gólt és 43 asszisztot szerzett, és csapatával megnyerte a junior ligák legnívósabb tornáját, a Memorial Cupot.

Sokáig úgy tűnt, hogy Seth Jones lehet a befutó az Avalanche-nél, aki 2006 után az első védő lehetett volna, akit első helyen húznak ki az aktuális újoncbörzén. Tekintve, hogy az Avalanche a negyedik legtöbb gólt kapta a csonkaszezonban, minden jel arra mutatott, hogy a védelem erősítése lesz a cél Denverben, de a mostani fejlemények alapján más módon fogják a hátsó alakzat problémát orvosolni. Ezzel az Avalanche lemásolja az Edmonton Oilerst, mely az elmúlt három évben rendre csatárt választott az első helyen.

A Colorado ezen kívül bejelentette, hogy Andre Tourigny csatlakozik Roy stábjához segédedzőként. Adam Foote, aki Sakickel és Roy-val 2001-ben és 1996-ban Stanley-kupát  nyert, a jövőben a védők fejlődéséért fog felelni.