Férfi kézilabda BL

A Szeged megpályázza a rendezést

Megkapta a szabadkártyát, így a magyar bajnoki ezüstérmes Pick Szeged is indulhat a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2013-14-es idényének selejtezőjében.

A magyar együttesen kívül a francia Montpellier, a macedón Metalurg Szkopje és a lengyel Wisla Plock kapott jogot az indulásra. Ezt a négy csapatot egy minitornán két "elődöntőbe" sorsolják majd össze, a párharcok győztesei pedig egyetlen mérkőzésen döntenek majd arról, melyik klub indulhat a főtáblán. A szabadkártyás selejtező helyszínéről később dönt az EHF.

"Nagy öröm, és nagy siker, hogy csapatunknak sikerült megkapnia a szabadkártyás helyet. Megpályázzuk a rendezést, szeretnénk, hogy a négyes tornát az újszegedi sportcsarnokban rendezzük meg" - nyilatkozta Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke a klub hivatalos honlapjának.

"Azt hiszem, a szabadkártya egy újabb elismerése a klubunknál zajló munkának, és bizonyítja, hogy jól lobbiztunk az EHF-nél. Erős a csoport, mind a négy klub kiváló játékosokkal rendelkezik, de nem lehet más célunk, mint megnyerni a négycsapatos selejtezőt" - fogalmazott Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

A Pick Szeged a Szkopjéval találkozik az elődöntőben, a másik ágon Plock-Montpellier mérkőzés lesz. A szabadkártyás selejtező helyszínéről később dönt az Európai Kézilabda-szövetség. A három kieső valamint a szabadkártyáról lemaradó három együttes az EHF-kupában indulhat.

A címvédő Hamburg és a HSV-t a bajnokságban megelőző Füchse Berlin oda-visszavágós párharcot játszik a főtáblára jutásért.