NHL

Jevgenyij Malkin egy tehetséges kutya - Don Cherry

  • MD

Don Cherry hétfőn egy rádióműsorban kifejtette, hogy szerinte a Boston Bruins fogja megnyerni a nagydöntőt, ahogy azt már a playoff elején is megmondta, valamint kifejtette véleményét Jevgenyij Malkinról is az orosz játékos új szerződése kapcsán.

Don Cherry NHL-es berkekben már igazi fogalommá vált. A kanadai származású kommentátort és szakértőt sok helyen csak Szőlőnek becézik, mivel sosem fogja vissza magát, ha a véleményéről kérdezősködnek.

Cherry hétfőn egy reggeli rádióműsorban volt vendég, ahol a nagydöntőről faggatták a műsor házigazdái.

"A Boston nyeri a kupát. Már a legelején őket tartottam esélyesnek. A vicces dolog a Bruinsszal kapcsolatban, hogy kapcsolóként működnek. A második meccs olyan volt, mint a hetedik a Toronto ellen. Ó, 4-1?! Itt az idő, hogy rákapcsoljunk akkor 15 percig. Ugyanezt csinálták a hosszabbításban. Ha a Chicago úgy játszik majd, mint a ráadásban, akkor nem fog sokáig húzódni a párharc" - fejtette ki Cherry.

Don Cherry (balra) ezúttal nem a TV-ben, hanem egy rádiós műsorban osztotta meg velős véleményét - Fotó: CBC

A kommentátor kiemelte a két kapus, Tuukka Rask és Corey Crawford játékát is, és Cherry odáig ment, hogy a finn portás mostani teljesítményét még jobbnak is találja, mint Tim Thomasét két évvel korábbról.

"Timmy Thomas nagyszerűen játszott, nem becsülöm le, de Rask egyszerűen hihetetlen."

Cherry a sokat szidott Tyler Seguint is a védelmére vette, és úgy tartja, hogy leginkább akkor lehetne kihozni belőle a legtöbbet, ha folyton játszatnák őt, hiszen ezzel az önbizalma is nőne, ami már maga után vonná a gólokat és a pontokat is.

Cherry legellentmondásosabb kijelentésére akkor került sor, amikor Jevgenyij Malkinról, és az orosz csatár új szerződéséről kérdezték.

"Semmit sem adnék annak a srácnak. Szerintem ő egy kutya - egy tehetséges kutya. Csak akkor kapcsol rá, amikor ő éppen azt akarja. Nem is tudna a Bruinsnál játszani, most megmondom. Erre jöhetne a kérdés: mi van akkor Jaromir Jagrrel? Jagr mindent kiad magából, minden egyes alkalommal amikor kinn van a jégen. Nem tudom, hogy képes-e még gólt lőni, de mindent kisajtol magából. Nem is lehet őket összehasonlítani. Sosem kérnék Malkinból. Tudom, hogy tehetséges, tudom, de az én szememben csupán egy vesztes."