NHL

Edzőváltás történt Edmontonban

  • MD

Az Edmonton Oilers megvált Ralph Krueger vezetőedző szolgálataitól, és utódját már a jövő hét elején hivatalosan is kinevezik Dallas Eakins személyében, aki a Toronto farmcsapatát dirigálta eddig.

Az Edmonton Oilers is csatlakozott a vezetőedző nélküli csapatokhoz, igaz az Oilersnél ez az állapot csupán pár napig fog fenn állni. A kanadai együttes szombaton menesztette Ralph Kruegert, aki csupán egy évig vezette az Edmonton fiataljait, de nem tudta kivívni velük a playoffot. Kruegert azonban nem az eredménytelenség miatt rúgták ki, hanem mert az általános igazgatói poszton személycsere történt, és Craig MacTavish a saját edzői stábjával képzeli el a csapat jövőjét.

Bár hivatalos megállapodás még nem történt meg, szóban már megegyezett MacTavish a Toronto Marlies mesterével, a 46 éves Dallas Eakinsszel, akit jövő hét elején mutathatnak be a nagyközönségnek. Eakins remekül bánik a fiatalokkal, mint az látható volt idén Nazem Kadrinál is, aki végre a profik között is megcsillogtatta tudását, miután Eakins tanácsait megfogadta a farmcsapatban. Tekintve, hogy az Oilers hemzseg a nagyobbnál nagyobb tehetségektől - a teljesség kedvéért: Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins, Nail Jakupov, Jordan Eberle és Justin Schultz - Eakins leigazolása tökéletes húzásnak tűnik.

Dallas Eakins az Edmonton fiataljait hivatott magasabb szintre emelni

Eakinsért több csapat is versenyzett, szóba hozták a New York Rangersszel, a Dallas Starsszal és a Vancouver Canucksszal is. A vezetőedzőt korábbi mentoráltja, a már veteránnak számító Mike Mottau is nagyra magasztalta.

"Képes volt belelátni a játékosokba, és engedte őket, hogy az erősségüknek megfelelően játszanak, ugyanakkor a gyenge pontjaikat folyamatosan fejlesztette. Más edzők saját magukat és a rendszerüket helyezik előtérbe, de ő tényleg a csoport feljavításán dolgozott, ami kellemes újdonság volt számomra. Játékosként magunkra koncentrálunk és a győzelmekre. Ő azonban minden egyes személyt, egót, játékost azonos szinten kezel, és egyenes gerinccel edzősködik. Ez volt az egyik legnagyobb erőssége."