NHL

Ketten is visszavonultak a Bluesból

  • MD

A St. Louis Blues pár órán belül két veteránjának is búcsút mondhatott, miután Andy McDonald és Scott Nichol is bejelentették visszavonulásukat.

Andy McDonald és Scott Nichol befejezték aktív pályafutásukat. Mindkét játékosnál egészségügyi gondok állnak a háttérben. A 35 éves McDonaldot az elmúlt években agyrázkódások gyötörték, ami már odáig fajult, hogy egyenesen rettegett a következő ütközéstől, amit kaphat a jégen.

Andy McDonald karrierjét mindig is agyrázkódások hátráltatták

"Szerencsés vagyok, hogy most kiszállhatok. Tudom, hogy még két-három évet játszhatnék, és imádom is a hokit, de egészségügyileg tudom, hogy nem szabad játszanom. Az elmúlt pár év arról szólt, hogy folyton a következő ütközés miatt aggódtam. Mindig csak erre gondoltam" - nyilatkozta McDonald, aki 2007-ben Stanley-kupát nyert az Anaheim Ducksszal, majd utána leigazolta őt a Blues, ahol az elmúlt hat évet játszotta. 685 mérkőzésen 489 pontot jegyzett.

Nichol 12 év után hagy fel az aktív játékkal, őt sérvsérülés gátolta meg a folytatásban. A 38 éves veterán nem a pontjairól híresült el, azonban a negyedik sor hasznos tagjának bizonyult a Bluesban, és az előző két évben a csapat legjobbja volt bulielhozatalban. Nichol az idei szezon utolsó 14 alapszakasz-mérkőzéséről már kimaradt, ahogy a playoffban sem játszott már a sérvsérülése miatt, és miután kiesett a Blues, kés alá feküdt.

Ezt követően a Nashville Predators kereste őt meg, hogy nem akar-e csatlakozni a szakmai stábhoz a fiatalok fejlődéséért felelős elnökként, amire rábólintott. Nichol 2005 és 2009 között játszott Nashville-ben, feladata a frissen draftolt fiatalok útjának egyengetése lesz.