NHL

Elvesztette hazai veretlenségét a címvédő

  • MD

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) nyugati főcsoportdöntője is eldőlni látszik, miután a Chicago 3-2-es győzelmet aratott a címvédő Los Angeles felett és így már csak egy győzelemre vannak a Sólymok a nagydöntőtől.

Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 2-3

A címvédő Los Angeles Kingsnek nagy esély adatott a párharc kiegyenlítésére, hiszen a hazai pálya mellett Duncan Keith hiánya is nekik dukált. Két harmadon keresztül minden szépen alakult, hiszen előbb az idei rájátszás egyik legnagyobb meglepetése, Slava Vojnov, majd Dustin Penner is vezetést szerzett a hazaiaknak.

A Sólymok idegenben is lecsaptak a címvédőre, és 2010 után ismét közel kerültek az újabb Stanley-kupa döntőhöz

A mélyálomban lévő Patrick Kane azonban a lehető legjobbkor ébredt fel, és még a második harmad lejárta előtt kiegyenlítette a mérkőzést. Ezután jött a hidegzuhany a hazaiak részéről: a Chicago két szlovákja, Michal Handzus és Marian Hossa játszottak össze, és még Jonathan Quick gyors reflexei is kevésnek bizonyultak az utóbbi játékos kapáslövésénél.

A Chicago kezében tartotta a mérkőzés irányítását, és a Kings csupán két lövésig jutott a harmadik harmadban, melyeket Corey Crawford könnyedén semlegesített. A Chicago így megszakította a Kings hazai veretlenségi sorozatát a playoffban, és már csak egy győzelemre van attól, hogy 2010 után ismét nagydöntőt játsszon.

NHL rájátszás
Nyugati főcsoportdöntő
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 2-3