NHL

Vokounnal igyekszik feltámadni a Penguins

  • MD

Tomas Vokoun bizonyíthat ismét a Pittsburgh Penguins kapujában, amikor a csapata Bostonban pályára lép a keleti főcsoportdöntő harmadik felvonásán.

Tomas Vokounra már az első körben is megváltóként tekintettek a Pingvinek szurkolói, majd az Ottawa sima kiejtése után még nagyobb nőtt a szemükben a cseh portás. Bár a csapat 2-0-s hátrányba került a keleti főcsoportdöntőben, a bizalom Vokoun mellett kitart a szurkolók és a szakmai stáb részéről is.

Vokount a második meccsen három bekapott gól után lerántották a jégről, és Marc-André Fleury váltotta őt a pályán. A francia-kanadai kapus azonban nem tudott tartást adni a Penguinsnek, rögtön az első kapuja felé tartó lövésből gól született, majd ő is három kapott góllal zárta a mérkőzést.

Tomas Vokoun kezd a harmadik mérkőzésen is a Pingvinek kapujában

"Ez egy edzői döntés, és én csak megpróbálom majd jó játékkal visszafizetni a bizalmukat bennem. Úgy vélem, hogy Marc számára nagyon nehéz lenne visszatérni ilyen hosszú távollét után" - nyilatkozta Vokoun a kialakult helyzetről.

A Penguins két meccs után 1-9-es gólaránnyal áll a Boston ellen. A támadó alakzat feltámasztására Dan Bylsma vezetőedző új sorokkal rukkolhat elő a harmadik meccsre. A Pittsburgh a főcsoportdöntőt megelőzően négy feletti gólátlaggal dicsekedhetett.