NB I

Böde az év játékosa, Pintér az év edzője

  • MTI

Böde Dániel, a Ferencváros csatára az év játékosa, míg Pintér Attila, a bajnok Győr szakembere az év edzője díjat vehette át a vasárnap befejeződött labdarúgó OTP Bank Liga telki edzőközpontban tartott RangAdó elnevezésű hétfői díjátadó gáláján.

"Sokan az egész pályafutásom alatt nem szerettek, de megpróbálom ezt megfordítani és bebizonyítani, hogy a magyar futballal is messzire lehet jutni" - mondta Pintér köszönő beszédében.

Pintér Attila, az Év edzője 2013-ban.

Az év bírója ismét a korábban Bajnokok Ligája- és olimpiai döntőt is vezető Kassai Viktor lett, a fair play-díjat az MTK Budapest kapta, míg az év felfedezettje a Szombathelyi Haladás tehetsége, Radó András lett.

A női NB I legjobb játékosa a sorozatban 15. gólkirályi címére hajtó Pádár Anita (MTK) lett, aki különdíjat is kapott annak köszönhetően, hogy megdöntötte Bozsik József válogatottsági rekordját (101), s immár 105 szereplésével ő a csúcstartó. Az év felfedezettje Csányi Diána (Femina) lett.

Az OTP Bank Liga gólkirályának járó Deák Ferenc-díjat - ahogyan tavaly is - a Debrecen francia csatára, Adamo Coulibaly érdemelte ki. Legutóbb 1987-ben, Détári Lajos tudott egymást követő években gólkirály lenni.

A magyar szövetség szakmai bizottsága által odaítélt nyolc díj mellett kettő közönségszavazással dőlt el: a legszebb gólért járót a ferencvárosi Somalia érdemelte ki az Újpest elleni rangadón szerzett góljáért, a legjobb magyar játékos címet pedig az újpesti Kabát Péter kapta.

Fotó forrása: www.mlsz.hu