Felkészülés

Scolari fiai az angolok ellen csak a döntetlenek számát tudták növelni

2-2-es döntetlent játszott egymással Brazília és Anglia válogatottja felkészülési mérkőzésen.

Nem volt meglepő, hogy Brazília fölényét hozta az első félidő, azonban hiába volt több helyzetük a hazaiaknak, Hartnak csak egyszer kellett komolyan játékba avatkoznia, egy éles szögből jövő labdára ért ki szépen. A szünetet követően aztán egy átlövés után vetődött nagyot, a labda a lécről jött ki, arról pedig nem ő tehetett, hogy Fred teljesen egyedül várta a kipattanót, és könnyedén lőhetett a hálójába. (1-0)

Luis Felipe Scolari, akinek ebben a kapitányi ciklusában eddig öt meccsen csak egyszer tudtak nyerni a brazilok, korán ünnepelt, egy lapos átlövés, amit Oxlade-Chamberlain adott le, ugyanis utat talált Julio César kapujába. (1-1) A hajrá kezdetén pedig Rooney mutatott be egy parádés megmozdulást: lendületből érkezve 17-18 méterről lőtt nagyszerűen a bal felsőbe. (1-2)

Az angolok öröme sem tartott azonban ki a végéig, mivel néhány perccel később Paulinho Lucas Moura jobb oldali beadása után kapásból vágta be a labdát. (2-2)

A hazaiak még igyekeztek a győztes gólért, de hiába, Luis Felipe Scolari mérlegében csak a döntetlenek számát tudták növelni. Igaz, legalább nem kaptak ki az angoloktól, mint legutóbbi egymás elleni meccsükön.

Felkészülési mérkőzés
Brazília-Anglia 2-2 (0-0)
gólszerzők: Fred (57.), Paulinho (83.), illetve Oxlade-Chamberlain (68.), Rooney (79.)