NB I

Hazai vereséggel zárt az ezüstérmes Videtoton

A Pécs egygólos hátrányból fordítva legyőzte idegenben a Videotont az OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában.

Nagyon korán előnybe került a már biztos második helyezett Videoton, Kovács István labdaszerzés után Nikolicshoz passzolt középre, aki ziccerből betalált a harmadik percben. (1-0) Ezt követően a Pécs is lehetőségeket alakított ki, Uzoma lövését Tujvel védte, Grumicé pedig a védőkről pattant ki.

Nikola Mitrovics a Videoton-Pécs mérkőzésen 2013-ban.

A vendégkapu előtt Juhász, majd újra Nikolics veszélyeztetett, ezt követően viszont inkább csak lehetőségeket, mint nagy helyzeteket tudtak kialakítani a csapatok. A fordulás után a PMFC egyre veszélyesebb lett, az 59. percben Stopira távoli becsúszással még tisztázott Grumic helyzeténél, a pécsi csatár azonban valamivel később már remek passzt tálalt a középen berobbanó Márkvárt elé, aki átvette, majd a hálóba vágta a labdát. (1-1)

Nem igen tudott felocsúdni a Videoton a kapott gólból, a 75. percben pedig már vezetett a Pécs: Szatmári Kollert indította, akire messzire kijött Tujvel, de nem érte a labdát, amivel a vendégek játékosa begyalogolhatott a kapuba. (1-2)

A hajrában kicsit feszült lett a hangulat, de a Vidi nem tudott helyzeteket kialakítani, így nem volt esélye az egyenlítésre. Végül vendéggyőzelemmel zárult a szezon a Sóstói Stadionban.

Fotó forrása: www.vidi.hu

OTP Bank Liga
30. forduló
Videoton FC - PMFC-Matias 1-2 (1-0)
Székesfehérvár, 3620 néző, v.: Németh
gólszerzők: Nikolics (3.) illetve Márkvárt (66.), Koller (74.)
sárga lap: Kovács (50.), Paraiba (61.), Mitrovics (71.), Szolnoki (80.), Stopira (90.) illetve Grumic (17.), Lantos (43.), Beke (80.)
 
Videoton: Tujvel - Szolnoki, Caneira, Juhász, Stopira - Vitor Gomes, Mitrovic (Tóth B., 73.) - Gyurcsó, Kovács I. (Lupeta, 89.), Paraiba (Oliveira, 65.) - Nikolics
Pécs: Sánta - Fodor (Causic, 84.), Lantos, Krejci, Uzoma - Horváth A.- Márkvárt - Szatmári, Koller, Wittrédi (Beke, 76.) - Grumic (Simon, 86.)