NB I

A Paks két kapufáig, a Kecskemét egy gólig jutott

A Kecskemét 1-0-ra nyert Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának pénteki meccsén. Tomiszlav Szivics, a Paks mestere vereséggel búcsúzott csapatától.

Nagy iramban, de sokáig helyzet nélkül gyűrték egymást a felek. Az első igazi lehetőség a Paks előtt adódott, Heffler Norbert 16 méterről tüzelt, a labda a bal felső sarok felé tartott, Antal óriási bravúrral védett. A szünet után két perccel Könyves 28 méterről a felső lécet találta telibe, aztán az 55. percben Bori csavarása jött ki a jobb oldali kapufáról. A kimaradt hazai helyzeteket követően természetesen a Kecskemét szerezte meg a vezetést. A 71. percben Vukaszovics balról lőtt a kapu elé, a labdára Bertus érkezett és középről, hat méterről a hálóba lőtt (0-1). Tomiszlav Szivics, a Paks mestere vereséggel búcsúzott csapatától, a következő szezonban már a Diósgyőr vezetőedzőjeként dolgozik. A házigazdáknak ez volt sorozatban az ötödik kudarcuk, legutóbb április 26-án, a később bajnoki címet szerző Győr otthonában tudtak nyerni.

A Kecskemét ezzel a sikerrel egyelőre a hetedik helyen áll, a Paks 12.

OTP Bank Liga
30. forduló:
MVM Paks-Kecskeméti TE Phoenix Mecano 0-1 (0-0)
Paks, 1000 néző, v: Solymosi
Gólszerző: Bertus (72.)
Sárga lap: Szabó J. (24.), illetve Vaskó (29.), Varga R. (54.)
Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. - Sifter - Bartha, Bori (Kovács G., 76.), Heffler N. (Hahn, 76.) - Könyves (Kiss T., 54.), Eppel.
Kecskemét: Antal - Mogyorósi, Vaskó, Varga R., Forró - Vukasovic, Nagy P. (Patvaros, 60.), Bertus - Savic (Hullám, 70.) - Burgos (Balázs Zs., a szünetben), Rajczi.
[1252625] 2013-05-31 17:00:00 Paks - Kecskemétx;