NHL

Kitartott a hazai pálya, a címvédő benn van a főcsoportdöntőben

  • MD

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának keddi játéknapján a kaliforniai párharc hetedik mérkőzésére került sor. A továbbjutást végül a címvédő Királyok harcolták ki, miután Justin Williams duplájával 2-1-re verték a San Jose Sharkst.

Los Angeles Kings - San Jose Sharks 2-1

A kaliforniai párharc hetedik meccsen ugyanaz döntött, mint az eddigi hat találkozón: a hazai pálya. A Los Angeles Kingsnek elég volt egy kétgólos második harmad ahhoz, hogy egy éven belül másodszor is főcsoportdöntőt játsszanak. Justin Williams lett a címvédő Királyok hőse, aki előbb emberelőnyben jegyzett egy szerencsés találatot, majd percekkel később egy kijátszott akció végén növelte kettőre a hazai előnyt.

A San Jose Sharks a harmadik harmadban mindent feltett egy lapra, de csak Dan Boyle távoli bombája jutott át Jonathan Quicken, aki ismét csak megcsillogtatta kapusképességeit. Quick végül 26 védéssel zárt, aminek a felét csak a harmadik harmadban mutatta be.

A címvédő Los Angeles Kingsnek hazai pályán jutott tovább a nyugati főcsoportdöntőbe

A San Jose Sharksnak ez lehetett volna a harmadik főcsoportdöntője az elmúlt négy évben, de Joe Thorntonék nem tudták idegenben megoldani a Quick által jelentett rejtélyt.

A Los Angeles Kings viszont továbbra is veretlen hazai pályán az idei playoffban, és az alapszakaszig visszamenőleg 14 meccs óta nem találtak legyőzőre a Staples Centerben. A Kingsnek hat párharc után ez volt az első, melyen akár ki is eshetett volna, de a címvédő végül bejutott a nyugati főcsoportdöntőbe, ahol majd a Chicago-Detroit párharc győztese lesz az ellenfele a Királyoknak.

NHL rájátszás
Nyugati főcsoport-elődöntő
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 2-1