NHL

Nem adta könnyen az életét a Rangers

  • MD

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának főcsoport-elődöntőjében a Boston Bruinsnak megadatott az esély, hogy söpörje a New York Rangerst. A Medvék előbb kettő, majd egygólos vezetés birtokában is voltak, de végül a Rangers 4-3-ra nyert hosszabbításban.

New York Rangers - Boston Bruins 4-3 h.u.

Bár a Rangers akár az utolsó mérkőzését is játszhatta volna az idén, Joe Tortorella vezetőedző nem volt szívbajos, és a meccsre be sem nevezte Brad Richardsot, a Rangers 2011-es nagy nyári szerzeményét. Ha kikap a Rangers, akkor a szakember valószínűleg sok hideget kapott volna a kritikusaitól, de a rizikós húzás egy meccs erejére bevált.

Pedig a hazaiaknak minden oka meglehetett volna arra, hogy feladják a találkozót, és ezzel együtt a párharcot. A Boston Bruins másfél harmadon keresztül uralta a játékteret, és végül Henrik Lundqvist sem bírta a nyomást, és a második játékrész elején gyorsan kétgólos előnyre tett szert a vendég csapat. Carl Hagelin, Tuukka Rask hathatós közreműködésével azonban gyorsan szépített, így maradt még remény a folytatásra.

Henrik Lundqvistet ezúttal kisegítették a mezőnyjátékosok, jutalmuk az ötödik mérkőzés lett

A Rangers másik fiatalja, Derek Stepan a 42. percben pedig már egalizálni is tudott, és Rask önbizalma láthatóan megingott. A hazaiak azonban nem tudták kihasználni a momentumot, és Tyler Seguin révén ismét a Medvék szereztek vezetést. Seguinnek ez volt az első találata a playoffban, amit már sokan elvártak tőle.

A vezetés azonban ezúttal sem bizonyult tartósnak: a Rangers emberelőnyhöz jutott, és büntetni is tudott végre, Brian Boyle góljával. A meccs végére a Rangers felnőtt a Bruins szintjére, ám újabb találat már nem született a rendes játékidőben, következhetett a hosszabbítás, melyben a Bruins addig veretlen, a Rangers pedig nyeretlen volt.

Ám minden sorozat megszakad egyszer, erről pedig Lundqvist védései mellett Chris Kreider gondoskodott, aki a ráadás 8. percében megmenekítette a hazaiakat a söpréstől. Lundqvist végül 37 védéssel zárt, a túloldalon Rask 28 lövést hárított, de több gólban is alaposan benne volt.

Az ötödik meccsre szombaton kerül sor.

NHL rájátszás
Főcsoport-elődöntő
New York Rangers - Boston Bruins 4-3 h.u.