Római tenisztorna

Serena Williams újra sok volt Azarenkának a döntőben

Az első helyen kiemelt amerikai Serena Williams nyerte a római salakpályás tenisztorna női versenyét, miután a döntőben másfél óra alatt legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát.

Azarenka március óta két hete, Madridban játszott először, és ott már a második fordulóban búcsúzott, azaz remek eredmény számára, hogy most döntőbe tudott jutni. Williams Spanyolországban Marija Sarapovát győzte le a fináléban - előtte pedig Miamiban és Charlestonban is nyert -, így remek formának örvend az utóbbi hetekben. Ráadásul eddig mindössze kétszer kapott ki a fehérorosztól, igaz, legutóbb az idei dohai tornán.

A mostani mérkőzésükön annak ellenére az amerikai tudott dominálni az első szettben, hogy nem adogatott jól. Az első szervái felét sem ütötte be, és kevés pontot is nyert mögöttük. De messze nem olyan keveset, mint Azarenka, aki 34 szervájából mindössze 12 labdamenetet nyert meg. Magyarul a fehérorosz egyáltalán nem tudott súlyt adni az adogatójátékának, így kilenc bréklabdához engedte Williamset, aki ezekből négyet ki is használt. Egy visszabrékre ugyan képes volt a harmadik kiemelt, de így is simán, 6:1-re veszítette el a játszmát.

A második szett már szorosabb csatát hozott. Ugyan még mindig sok pontot nyert a fogadó, de mindketten emelni tudtak a színvonalon, pontosabbakká váltak adogatásban. Ettől függetlenül továbbra sem ez volt a meccs legfontosabb játékeleme, minden pontért meg kellett küzdeniük egymás ellen. A fontos labdameneteknél az amerikai tudott erőszakosabb és pontosabb lenni, így korán brékelőnybe került. Ebből Azarenka 4:2 után még visszajött, de azonnal újra elveszítette az adogatását, a következő lehetőségnél pedig Williams le is zárta a mérkőzést.

A világelső így sorozatban a 24. mérkőzését nyerte meg, és egyben az 51. tornagyőzelmét aratta. Azarenkával szemben pedig 12-2-re alakította a mérlegét.

Római tenisztorna
nők, döntő
Serena Williams (amerikai, 1.)-Viktorija Azarenka (fehérorosz, 3.) 6:1, 6:3