Liverpool

Elítélem Suárezt, de inkább harapjon, mint lábat törjön - Carragher

Jamie Carragher szerint a Liverpool helyesen cselekszik, hogy támogatja Luis Suárezt. A veterán védő elítéli a harapást, de úgy véli, történnek ennél súlyosabb dolgok a futballpályán.

"Olyan ez, mintha Luis lenne az egyetlen, aki a Liverpool játékosaként valaha botrányba keveredett. Ez egyszerűen nem igaz" - olvasható Carragher Daily Mailben megjelent cikkében. A védő példákat is felsorolt. "Jan Molbyt 1988 októberében három hónapra lecsukták, amiért ittasan balesetet okozott. Graeme Souness, a csapat egykori kapitánya eltörte Lica Movila állkapcsát a Dinamo Bukarest elleni BEK-elődöntőn 1984-ben. Ez is egy súlyos eset volt, ma már szinte nosztalgikusan beszélnek róla a szurkolók és a régi játékosok (...). Mindenki megbánta, ami történt, Luis is. De ennél is fontosabb, hogy a klub minden egyes labdarúgót támogatott."

"A harapás sokkolt minket, ez nem kérdés. Mindenki, aki látta, megdöbbent. De ez súlyosabb lenne, mint egy lábtörést okozó belépő, ami akár egy karrier végét is jelentheti? Tudom, milyen érzés egy meggondolatlan szerelés. Lucas Neill hat hónapra elintézett 2003 szeptemberében, a Blackburn játékosaként. Inkább harapott volna meg? Igen, abszolút igen. Gyanítom, hogy Braniszlav Ivanovics - aki nagylelkűen viselkedett az incidenst követően - egyetértene velem" - védte meg Carragher csapattársát.

Az uruguayi csatár a vasárnapai rangadó második félidejében "kóstolta meg" a Chelsea szerb védőjét. Suárezt az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) 10 meccsre eltiltotta, így már nem léphet pályára többet a szezonban.