Bundesliga

Folytatódó müncheni "agyelszívás" - Götze a Bayernhez igazol

A Bild értesülése szerint Mario Götze a Bayern Münchenben folytatja pályafutását - a müncheniek újra gyengíthetnek egy riválist.

A német Bild információi szerint a sztáredző, Josep Guardiola érkezése után újabb "nagy halat" fogott ki az átigazolási piacon a Bayern München. A következő szezonban ugyanis a Borussia Dortmund és a német válogatott erőssége, Mario Götze is a bajoroknál folytatja karrierjét. A mindössze húsz esztendős klasszis középpályásnak ugyan 2016-ig szól a szerződése a dortmundi klubnál, ám mivel a kontraktusban szerepel idén nyárra vonatkozóan egy kivásárlási lehetőség, kénytelen elengedni egyik legjobbját.

A német Bild ritkán téved nagy horderejű kérdésekben, különösen, ha a Bayern Münchenről van szó.

A Bayern München vezetői ugyanis úgy döntöttek, hogy nekik megéri kifizetni a Götze szerződésében rögzített 37 millió eurós átigazolási díjat. A német lap informátorai szerint Götze már alá is írta a megállapodását a BL-elődöntőre készülő Bayern München vezetőivel, az új szerződése pedig az eddigi dortmundi ötmillió eurós éves alapfizetése helyett hétmillió eurót garantál neki szezononként. Az átigazolás pikantériája, hogy a két német szuperklub akár még egymás ellen is játszhat az idei Bajnokok Ligája döntőjében.

Az idei német bajnokságot minden korábbinál hamarabb megnyerő Bayern Münchenre korábban is jellemző volt, hogy előszeretettel igazol német riválisoktól (ezzel párhuzamosan gyengítve is hazai ellenfeleit), a korábbi "agyelszívások" között Mario Mandzukic, Giovane Elber, Lucio, Mehmet Scholl, Stefan Effenberg, Sebastian Deisler, Ivica Olic vagy éppen Michael Ballack neve is megemlíthető.