Premier League

Elképesztően kiegyensúlyozottak voltunk az elmúlt 20 évben - Sir Alex Ferguson

A Manchester United az Aston Villa hétfői legyőzésével bebiztosította bajnoki címét a Premier League-ben. Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök menedzsere csapata tavalyi második helyezésén lamentált, majd a mesterhármast szerző Robin van Persie-t dicsérte.

"Beszélhetünk arról, hogy tavaly hogy vesztettük el a bajnoki címet. Talán ötször vagy hatszor voltunk másodikok az én időszakomban. Hasonló volt a West Ham elleni meccsünk 1995-ben. Hihetetlen, hogy akkor nem nyertünk, és tavaly is az utolsó mérkőzésen múlott. De összességében elképesztően kiegyensúlyozottak voltunk az elmúlt 20 évben" - dicsérte csapatát Sir Alex.

Sir Alex Ferguson a Manchester United Aston Villa elleni győzelme után, amivel bebiztosította a bajnoki címet a Premier League-ben 2013-ban.

Az Aston Villa elleni hétfői meccsen Robin van Persie három gólt szerzett, a menedzser nem is feledkezett el megemlékezni róla, különösen a második találatáról, amit Wayne Rooney hosszú indítása után kapásból vágott be.

"Az évszázad gólja volt, az én szememben egy csodálatos találat. Robin hihetetlen volt. Fantasztikus formában játszott az első félévben. Aztán volt egy góltalan időszaka, ahogy minden csatárnak van. De amikor néhány meccsel ezelőtt tizenegyesből betaláltam, tudtam, hogy 'életben van'. Ma is csodálatos, elképesztő volt" - dicsérte holland játékosát a skót szakember.