Nemzetközi foci

A Győrhöz hasonló eltiltást kaphat a Milan

A brazil Botafogo együttese feljelentette az AC Milant a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA), mivel állításuk szerint az olasz klub egy korábbi átigazolásnál nem fizette ki a csapatot váltó játékos után járó nevelési hozzájárulást.

Serginho Ceregatti 2010-ben került Brazíliából a Milan kötelékébe, és a brazilok állítása szerint a piros-fekete klub még mindig tartozik 254 ezer fontnak megfelelő összeggel.

Az UEFA szabályzata kimondja, hogy a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában való szerepléshez csak akkor kaphatnak licencet a klubok, ha "nincs fizetési elmaradásuk olyan átigazolásból, amely az előző év december 31. előtt történt." Így ha beigazolódik a vád, akkor a Milantól akár a nemzetközi szereplés jogát is elveheti az európai szövetség a következő idényre.

A Botafogo egyébként korábban már kikövetelt 52 205 fontot az olasz klubtól, és a milánóiak szerint ezzel teljesítették is minden kötelezettségüket, a brazilok szerint viszont több jár ennél.

Némileg hasonló okból nem indulhatott 2012 nyarán az Európa Liga selejtezőjében a Győri ETO, amelynek egy korábbi átigazolásánál szabálytalanságot talált az UEFA, ezért eltiltással büntette a klubot.