Serie A

Nem mondana nemet az Internek Antonio Conte

  • Szabó András

Érdekes kijelentést tett a Juventus vezetőedzője, Antonio Conte. A sorozatban második scudettójára törekvő torinóiak trénere nem zárkózna el az Inter megkeresésétől sem, ha Massimo Morattinak az ő szakértelmére lenne szüksége.

A futballban nem mondhatod sohasem, hogy soha. Én egy profi vagyok” – kezdte klubja sajtótájékoztatóját a zebrák egykori csapatkapitánya. „Mindig azoknak a kluboknak voltam a legnagyobb szurkolója, amelyeket éppen edzettem. Így volt ez az Arezzónál, a Barinál, az Atalantánál, a Sienánál, és természetesen a Juventusnál is.

Ezek után a csapatára váró igen kemény hétről beszélt Conte; a Juventus előbb az Internazionaléval mérkőzik meg a Derby d’Italián, majd szerdán a Bayern Münchennel játszik a Bajnokok Ligájában. „Nekünk a kettő közül a nagybetűs Meccs az Inter elleni lesz. Azok az emberek, akik ismernek engem, tudják, hogy a legfontosabb mindig az éppen sorra következő találkozó. Ez egy nagyon fontos része a szezonnak – 21 nap alatt hat mérkőzést fogunk lejátszani –, mert a bajnoki címért és a Bajnokok Ligájáért is játszunk.

De az biztos, hogy nem a Bayernnel, hanem az Interrel foglalkozunk most; tapasztalatból tudom, hogy ha már előre elintézel egy meccset magadban, akkor meglepetések érhetnek. Ezért csak egy találkozóval foglalkozhatsz magadban. A lehető legjobb tizenegyet fogom a pályára küldeni, és szerintem nyílt lesz a játék, mert a döntetlen egyikünknek sem lenne jó eredmény.

A lehető legjobb tizenegyet, ugyanis a válogatott mérkőzések miatt rengeteg dolga lett a klub orvosi stábjának. „Az elmúlt héten tizenöt játékosunk repült a szélrózsa minden irányába, és nem mindenki érkezett vissza teljesen rendben. Mirko Vucsinicsnek például láza van.

A tavalyi bajnokságot veretlenül megnyerő Conte fiatal középpályását, Paul Pogbát is védelmébe vette. A Manchester Unitedtól elcsábított óriás kedden, a Franciaország-Spanyolország meccsen mindössze második válogatottságát ünnepelhette, de a második félidőben két perc alatt két sárga lapos figyelmeztetést is összeszedett, így a korai zuhany sorsára jutott. „Láttam a meccset, és szerintem Pogba kiállítása helytelen volt, mert az első sárga lap egyszerűen nem volt az – Paul teljesen normálisan ugrott a labdáért. Ha egy kicsit rutinosabb, a másodikat is elkerülhette volna; de ennek ellenére is meg kell dicsérnem, mert látszik rajta, hogy rengeteget fejlődött, amióta hozzánk került.