Síugrás

Ahonen után Olli folytatja a finn ugrók visszatérési hullámát

  • VNA

Janne Ahonen után egy újabb korábban sikeres finn síugró döntött úgy, hogy megpróbálkozik a visszatéréssel.

Már a múlt hét végén véget ért 2012/13-as síugró szezon elején szó volt róla, hogy a visszatérésen gondolkozik a finnek vb-ezüstérmese, a két éve visszavonult, balhéiról is elhíresült Harri Olli. Bár évtizedek óta az egyik leggyengébb szezonját teljesítette a finn válogatott, Olli még így sem tudta kiharcolni a csapattagságot. Ettől függetlenül bízik benne, hogy sikerül eljutnia a szocsi olimpiára. "Az a célom, hogy újra sikeres legyek. Meg akarok mindent tenni azért, hogy a legjobbak közé kerüljek" - nyilatkozta egy szerdai sajtótájékoztatón a 28 esztendős finn síugró.

Harri Olli gyakran követett el kihágásokat, így a sáncok mellett a bíróságon is gyakran látjuk - Fotó: AFP

A hírek szerint Olli egyelőre a finn válogatott kerettől függetlenül kezdi meg a felkészülést a következő Világkupa évadra, az edzéseit pedig egy négyszeres olimpiai bajnok legenda, Matti Nykänen irányítja majd. "Teljesen biztos vagyok benne, hogy Harri mindent meg fog tenni a jobb eredményekért. Nekem megvan a szükséges tudásom és tapasztalatom ahhoz, hogy segítsem őt az olimpiáig vezető úton" - nyilatkozta a finn televíziónak az idén nyáron már az 50. évét betöltő legenda, aki a közelmúltban az ő rekordját megdöntő Gregor Schlierenzauer kapcsán került a figyelem középpontjába, no meg azért is, mert meghívták őt előugrónak a 2014-es téli olimpiára.

Idén jelentette be a Négysáncversenyt korábban ötször is megnyerő Janne Ahonen is a visszatérést, aki nem titkoltan az olimpiára szeretne eljutni. Hasonló célok vezérlik a 2007-es sapporói világbajnokságon ezüstérmet szerző Ollit is, aki edzőjéhez hasonlóan számos magánéletbeli botrányt élt már meg a síugró sikerek mellett.