Utánpótlás

Radó duplájával győzelem a finnek ellen

Az U21-es válogatott mindkét félidőben egy-egy gólt szerzett a finnek elleni gyirmóti felkészülési mérkőzésen.

Hózáporban, de letakarított, tiszta pályán játszotta le az U21-es válogatott a finnek elleni mérkőzést, Róth Antal a Jova Levente - Szolnoki Roland, Jagodics Márk, Poór Patrik, Farkas Norbert(Juhász Dániel, 46.) - Vécsei Bálint (Szakály Attila, 81.), Windecker József (csk) - Szécsi Márk, Radó András (Gyurján Bence, 90.), Bacsa Patrik (Bese Barnabás, 46.) - Ugrai Roland (Vernes Richárd, 46.) összeállításban szerepeltette együttesét - olvasható az mlsz.hu-n.

Az első tíz percben még a körülményekkel ismerkedtek a játékos, majd a mieink átvették az irányítást, és a félidő végéig óriási fölényben futballoztak. A 13. percben csapatunk legaktívabb támadója, Radó András találta telibe a jobb kapufát, majd Bacsa Patrik és Ugrai Roland is lőhetett volna gólt, de ezek a helyzetek még kimaradtak. A 25. percben egy jobb oldali akció végén Radó kapott remek labdát Szolnoki Rolandtól, majd egy átvétel után az öt és feles jobb sarkától a jobb sarokba helyezett (1-0). A folytatásban sem lettek veszélyesebbek a finnek, továbbra is a magyar válogatott dominált, de a mieink némileg visszavettek a tempóból, egygólos vezetésnél ért véget a félidő.

A fordulás után a finnek feljebb tolták a védekezésüket, kiegyenlítetté vált a játék, de a nagyobb helyzetek így is a magyar válogatott előtt adódtak. Radó konstans veszélyt jelentett a kapura, de Szécsi Márknak és Bese Barnabásnak is voltak szép megoldásai a támadó harmadban, Vécsei Bálint pedig szabadrúgásból lőtt felső kapufát. A vendégek becsülettel próbáltak támadni, de hiába uralták a játékot az utolsó félórában, Jova Levente kapuja nem forgott veszélyben. A 89. percben egy labdaszerzés és gyors kontratámadás végén Radó került ismét helyzetbe, és nem is hibázott, az öt és feles bal sarkától a léc alá bombázott (2-0), beállítva a végeredményt.

"Az első félidőben végig mi irányítottuk a meccset, az ellenfélnek egy kidolgozott helyzete sem volt. Az első félidőben a helyzetkihasználás terén volt némi hiányérzetem, rengeteg lehetőségünk volt, több gólt is lőhettünk volna. A második félidőben nem változott az ellenfél harcmodora, inkább mi lettünk kissé óvatosabbak, és sokáig nem tudtunk kijönni a kapunk elől. A játékosokat dicséret illeti, mert becsülettel, fegyelmezetten végigdolgozták a mérkőzést" - értékelt a mérkőzés után Róth Antal szövetségi edző.