Tenisz

Forgalmi dugó miatt Serena biciklivel ment a meccsre

  • VNA

Serena Williams lekéste volna mérkőzését, ha nem ül biciklire - a japán Morita azonban ilyen előzmények után sem volt ellenfele.

A Miamiban zajló női tenisztorna harmadik fordulójában furcsa előzmények után lépett pályára az amerikai Serena Williams. Szombaton este ugyanis Key Biscayne (itt rendezik a tornát) utcáin akkora forgalmi dugó volt, hogy reménytelennek tűnt számára eljutni a pályára. Williams a szállodájában kölcsönkért egy biciklit, majd eltekert az este nyolc órára kiírt mérkőzés helyszínére, ahol végül simán, 6-3, 6-3 arányban győzte le a Sony Openen a japán Morita Ayumit.

"Őrületes forgalom volt és sokan már egy órája álltak a dugóban akkor. Én pedig nem akartam lekésni a mérkőzésemet. Akartam kölcsönkérni egy, a golfozók által használt kiskocsit, de nem volt elérhető egyetlen sem. Volt ugyan motorjuk, de arra meg nem akartam felülni. Aztán kiderült, hogy van bicikli is. Nem nagyon szoktam biciklizni, de most rákényszerültem" - nyilatkozta Serena a találkozó előtti incidensről. Key Biscayne-ben egyébként gyakoriak a közlekedési dugók, ahol a vékony földnyelven csupán egyetlen út köti össze a torna helyszínéül szolgáló tenisz központot Miami belvárosával.

"Nagyon élveztem a dolgot, amely az egyik legjobb emlékem lesz egy tenisz mérkőzés előtti helyzetről" - tette hozzá Serena Williams, aki korábban ötször nyert már Miamiban szupertornát, igaz legutóbb 2008-ben tudott győzni Key Biscayne-ben.