Férfi kézilabda

Veszprémbe tart a Kiel klasszisa?

Nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését a THW Kiellel a gárda oszlopos tagja, Momir Ilics, aki hamarosan megállapodhat leendő csapatával.

Momir Ilicset a 2012-es Eb legértékesebb játékosának választották

A szerb válogatott 32 éves átlövője 2009-ben igazolt a THW Kiel együtteséhez a VfB Gummerscbach csapatától, de az idény végén már másik csapatban folytatja karrierjét. A Zebrákkal két Bajnokok Ligáját, két német bajnoki címet, két német kupát és szuperkupát is bezsebelő klasszis a szerb Sportski Zurnal-nak beszélt karrierje következő lépéséről.

"Nem maradok Kielben. A klub vezetősége felajánlotta a szerződéshosszabbítást, de az ajánlat amit kínáltak, nem volt túl meggyőző. Az elöljárók azt mondták, hogy szeretnék csökkenteni a költségvetést, ezért változtak a kondíciók. Ez az oka annak, hogy Thierry Omeyer, Marcus Ahlm és Danielle Narcisse is elhagyja a csapatot - vázolta fel a helyzetet Ilics. A korábban a szlovén Gorenje Velenjében is megforduló Európa-bajnoki ezüstérmes kézilabdázó ugyan még nem tudja, hogy melyik csapatban folytatja pályafutását, de az biztos, hogy válogathat az ajánlatok közül. "Amilyen gyorsan csak lehet, szeretnék pontot tenni az ügy végére, de jelenleg még nem tudom hol folytatom. Nem aggódom a jövőmet illetően, jól megy a játék, élvezek minden a meccset."

A szerb válogatott kapitánya három együttest nevezett meg, mint leendő munkaadóját: a Barcelona és a Rhein-Neckar Löwen mellett az MKB Veszprém csapatát említette meg.