Serie A

Ellentétes félidők, igazságos döntetlen az Udinese-Román

Az első játékrészben a Roma, a másodikban az Udinese uralta a két csapat szombat esti mérkőzését a Serie A 28. fordulójában, így tipikusan igazságosnak mondható döntetlent játszottak a felek.

A negyedik percben Di Natale rögtön nagyon szép lövéssel dolgoztatta meg Stekelenburgöt, de utána az Udinese sem volt veszélyes és az egész meccs unalmasabban alakult, mint amit ez a helyzet ígért. Az első negyedóra után átvette a kezdeményezést a Roma, és bár Brkic egy Florenzi-helyzetnél védett, majd egy ziccernél még nagyobbat mentett, a végül a felső lécről visszapattanó labdát Lamela már belőtte. (0-1)

Tacidisz és Maicosuel küzdenek a Roma-Udinese mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

Jó ideig csak lesrefutásokkal jelezték a csatárok, hogy a pályán vannak, majd Basta, illetve De Rossi is elhibázott egy-egy lövést. A szünet után fordult a meccs, az udineiek jóval veszélyesebbek, támadásaik ritmusosabbak lettek, aminek meg is lett az eredménye. Az esőben csúszóssá váló talajon Muriel a bal oldalon több védőt is becsapott, majd kiegyenlített. (1-1)

Mindez egy perccel az után történt, hogy Tottit lecserélte Aurelio Andreazzoli, és a csapatkapitány nélkül erőtlenné vált a Roma középpályája, illetve támadósora. Nem tudták megtartani a labdát, folyamatos fölényben volt az Udinese. Egészen addig, amíg Heurtaux piros lapot nem kapott. Az ő kiállítása után sem tudtak azonban igazán felpörögni a Farkasok, mindenáron tizenegyest akartak kierőszakolni, de a játékvezető inkább sárga lapokat osztogatott műesésekért. A hosszabbításban Osvaldónak volt még egy óriási esélye a vezetés újbóli megszerzésére, de csúnyán a kapu mellé lőtte a labdát hatalmas ziccerben, így maradt a döntetlen. Ezzel a zebramezesek maradnak a kilencedik, a bordó-sárgák pedig a hetedik helyen. Utóbbiakat a Catania a Juventus legyőzésével megelőzhetné.

Serie A
28. forduló
Udinese-Roma 1-1 (0-1)
gólszerzők: Muriel (62.), illetve Lamela (21.)
kiállítva: Heurtaux (73.) - Udinese