Utánpótlás

Döntetlennel búcsúztak Madridtól az U16-osok

A magyar U16-os labdarúgó-válogatott szervezett védekezésének köszönhetően kapott gól nélkül zárta a spanyolok elleni felkészülési meccset.

A Madridban edzőtáborozó U16-os válogatott csütörtökön lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a spanyol korosztályos csapat ellen. Tuboly Frigyes ezúttal az Ipacs Péter – Katona Máté, Hursán György, Csonka Bonifác, Fodor Ákos – Fék Zsolt, Szatmári István (Damásdi Alex, 78.), Haris Attila – Popov Patrik (Sinanovic Sinan, 70.), Pávkovics Bence (Petró Balázs, 60.), Forgács Péter összetételben szerepeltette együttesét - olvasható az mlsz.hu-n.

A találkozó nagy részében a spanyolok domináltak, de hiába birtokolták jóval többet a labdát, a nagyszerűen záró magyar védelmet nem sikerült feltörniük, gól nélküli döntetlennel zárult a 80 perc.

"Sikerült előrelépnünk az előző meccshez képest, a srácok felvették a nemzetközi ritmust, egy küzdelmes, harcos meccsen sokat tettek a döntetlenért - mondta a mérkőzést követően Tuboly Frigyes. - El kell ismerni, hogy ezúttal is főképp a védekezésre tudtunk összpontosítani, a spanyolok jóval többet birtokolták a labdát, kevés lehetőségünk volt a támadásvezetésekre. Másrészről viszont nagyon szervezetten, fegyelmezetten védekeztünk, ebből a szempontból dicséret illeti a csapatot. Nagy megtiszteltetés, hogy a világelithez tartozó rivális ellen játszhattunk, a labdarúgók fejlődése szempontjából két rendkívül hasznos találkozón vagyunk túl."

A magyar válogatott tagjai szép élményekkel zárták az edzőtábort, hiszen amellett, hogy ugyanabban az edzőközpontban lakhattak és edzhettek, ahol a világbajnok spanyol válogatott tagjai szoktak, Ángel Maria Villar szövetségi elnök meghívásának is eleget tettek, meglátogatták a válogatott múzeumát, és megismerkedtek a spanyol labdarúgás történelmével.