Utánpótlás

Döntetlennel kezdte az évet az U16-os válogatott

A magyar U16-os labdarúgó-válogatott idősebbekből álló szlovák ellenfél ellen 1-1-es döntetlent ért el szerdán, idei első mérkőzésén.

Az U16-os válogatott a hét elején kezdte meg edzőtáborozását Telkiben, és az eredeti tervek szerint kedden játszotta volna első felkészülését a szlovák Zilina U17-es csapatával. Az időjárás azonban közbeszólt, a kiadós havazás miatt nem sikerült játékra alkalmassá tenni a pályát, így a két csapat szerdán délelőtt mérte össze erejét - számolt be az mlsz.hu.

A magyar válogatottnak nem volt könnyű dolga, a zsolnaiak keretét ugyanis idősebb játékosok alkotják, akik közül öten tagjai a szlovák korosztályos válogatottnak is. Ennek ellenére Tuboly Frigyes csapata szerzett vezetést, a 14. percben Sallai Roland volt eredményes. A vendégek a 33. percben egyenlítettek, és ezzel kialakult a mérkőzés végeredménye. A magyar válogatottban minden játékos pályára lépett, a szünetben "teljes sorcserét" eszközölt a szakmai stáb.

"A legfontosabb célunk, hogy kialakuljon az a szűk keret, amellyel szeptemberben, az Európa-bajnoki selejtezőn sikerrel vehetjük fel a harcolt a riválisokkal. Egyelőre bő kerettel dolgozunk, de már ezen a héten is közelebb kerülhetünk a szűkebb együttes kialakításához. Harcos, kemény mérkőzést játszottunk a Zsolna ellen, a játék képe alakján a döntetlen reális eredmény" - mondta a meccs után Tuboly Frigyes.

A magyar válogatott összeállítása:
1. félidő: Major Barnabás – Katona Máté, Fehér Imre, Lipcsei Ádám, Varga Márkó – Pávkovics Bence, Sallai Roland, Szatmári István – Damásdi Alex, Oláh Ádám, Nyári Martin
 
2. félidő: Ipacs Péter - Kiss Viktor, Hursán György, Csonka Bonifác, Fodor Ákos – Fék Zsolt, Takács Tibor, Petró Balázs – Sinanovic Sinan, Oláh Ádám, Ternován Patrik