Barcelona

Nem kétséges számomra, hogy sikeres lesz Guardiola a Bayernban - Iniesta

A „sápadt herceg”, a 2010-ben világbajnoki címet érő gólt szerző Andrés Iniesta szerint egyáltalán nem lesz gondja új csapatában a beilleszkedéssel egykori edzőjének, Pep Guardiolának.

Amint arról hírt adtunk, a Barcelonával négy év alatt 14 trófeát (többek között három bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját) nyerő szakember a nyártól kezdődően hároméves szerződést írt alá a Bayern Münchennel. Egyik kedvenc játékosa, az irányító Iniesta szerint pedig minden megvan ahhoz, hogy tovább folytassa sikerszériáját a gránátvörös-kékek klublegendája.

A Bayern filozófiája nagyon hasonló a miénkhez. Ők is megpróbálják rengeteget birtokolni a labdát, és a keretük is nagyon jó játékosokból áll” – nyilatkozta a német Bildnek a kétszeres Európa-bajnok. „Nem lesz nehéz neki, hogy nyerjen. Egy nagycsapatot fog edzeni azzal a céllal, hogy mindent jól csináljon. Nem kétséges számomra, hogy sikeres lesz.

A káprázatosan cselező középpályást a barcelonai újság, az El Mundo Deportivo tegnap 2012 legjobb férfi játékosává választotta. Az egész profi pályafutását Katalóniában töltő varázsló azonban a rá jellemző szerénységgel fogadta az elismerést. „Remélem, hogy a játékom minősége, és az, ahogy csinálom a dolgokat, továbbra is tetszeni fog az embereknek.