Síugrás

Eldőlni látszik az összetett Világkupa a hölgyeknél

  • VNA

A szombati rossz időjárás után vasárnap két Világkupa versenyre is sor került Japánban - mindkettőt a fiatal Takanashi nyerte meg.

Szombaton nem voltak szerencsések a női síugrók a Japánban található Zao-ban. A nagy szél és a folyamatos hóesés miatt akkor ugyanis törölni kellett a versenyt, így vasárnapra két Világkupa viadalt írtak ki a szervezők. Szerencsére ekkor már jobbak voltak a körülmények, így magyar idő szerint a vasárnap hajnali órákban mindkét viadalt le is tudták bonyolítani. A versenyek hőse a japán Takanasi Sara volt, aki mindkét viadalt dominálta, két győzelmével pedig jócskán növelte is előnyét az összetett Világkupában. MIndkét versenyen az osztrák Jacqueline Seifriedsberger lett mögötte a második, aki ezzel feljött az összetett verseny harmadik helyére, megelőzve az ezt a hétvégét kihagyó francia Coline Mattelt és a norvég Anette Sagent is.

A hétvége emlékezetes marad a német Carina Vogt számára is, aki az első versenyen szerzett harmadik helyével életében először állhatott fel egy Világkupa verseny dobogójára. Jól szerepelt a tavalyi összetett Vk-győztes amerikai Sarah Hendrickson is, aki egy harmadik és egy negyedik hellyel zárta a napot. A hölgyek számára már csak négy verseny van hátra a 2012/13-as Világkupa sorozatból, a jövő hétvégén a szlovéniai Ljubnóba utaznak, ahol a most már jelentős pontelőnnyel vezető Takanasi akár be is biztosíthatja magának a végső győzelmet.

A női síugró Világkupa állása - 12 egyéni verseny után
1. Takanasi Sara (JPN) 937 pont
2. Sarah Hendrickson (USA) 707 pont
3. Jacqueline Seifriedsberger (AUT) 697 pont
4. Coline Mattel (FRA) 593 pont
5. Anette Sagen (NOR) 551 pont
6. Carina Vogt (GER) 415 pont