Premier League

Négyelt a Chelsea, Wenger ismét lenyomta O'Neillt

A Chelse 4-1-re verte otthon a Wigant az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati játéknapján. Az Arsenal a záró 30 percet emberhátrányban játszotta Sunderlandben, de három ponttal távozott.

Lampard

Chelsea-Wigan

A Chelsea eddig 15 alkalommal találkozott a Wigannel a Premier League-ben és rendre gólt szerzett, vagyis a Stamford Bridge közönsége okkal várt gólokat a kedvencektől. Nem kellett csalódnia a hazai publikumnak, a 23. percben ünnepelhetett: Fernando Torres a vendég térfél közepéről kiugratta Ramirest, aki rövid vágta után 13 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). Az 55. percben az eltiltásából visszatért Hazard növelte az előnyt, 11 méterről, középről, ballal a bal alsóba bombázott (2-0). Az 58. percben szépített a Wigan, Maloney egyedül tört be a 16-oson, Cech kifutott elé, a vendégek játékosa pedig jobbról, éles szögből az üres kapuba továbbított (2-1). A 87. percben jött az immár szokásossá vált Lampard-találat, a középpályás, középről, 18 méterről, laposan a jobb alsóba lőtt (3-1). Lampard az utóbbi 14 meccsén kilenc gólt szerzett. A ráadásban a csereként beállt Marin a kapuba fejelt egy kipattanót (4-1), a Chelsea két nyeretlen fellépés után győzött.


 

Sunderland-Arsenal

Arsene Wenger igazán impozáns mérleggel rendelkezik Martin O'Neill csapatai ellen. Az Arsenal mestere eddig 18 alkalommal került szembe a Sunderland jelenlegi menedzserével és mindössze egyszer hajtott fejet - emellett a francia szaki tíz sikert és hét döntetlen számlál. A szombati meccsen is Wenger kezdett jobban, a 36. percében egy gyors Arsenal-akció zárásaként Cazorla balról, 14 méterről laposan a hosszú sarokba lőtt (0-1). A 62. percben emberhátrányba került az Arsenal, Jenkinson kisöpörte Sessegnon lábát a bal oldalon, a vendégek játékosa második sárgával befejezte a küzdelmet. A maradék 30 percben a Sunderland kapujához szögezte ellenfelét, Szczesny számos bravúrt bemutatott, olykor lehetetlen helyzeteket úszott meg az Arsenal. De megúszta, és három ponttal távozott, vagyis Wenger ismét lenyomta O'Neillt.

A többi mérkőzésről

Habár Michu mégsem kapott szerepet szerdán a spanyol válogatottban, a Swansea csatára Angliában folytatta áldásos tevékenységét. A 26 éves játékos két góllal járult hozzá a sereghajtó QPR elleni sikerhez. A hispán klasszis immár 15 találatot számlál a Premier League-ben.

A Stoke City Robert Huth fejesével és Cameron Jerome jobb lábas lövésével verte otthon a Readinget, amely Adrian Mariappa bólintásával csak szépíteni tudott. A hazai csapat hat nyeretlen mérkőzés után tudott győzni.

A Norwich zsinórban kilencedik bajnoki meccsén nem nyert, ezúttal 0-0-ra zárt a Fulhammel.

Premier League
26. forduló
Chelsea-Wigan 4-1 (1-0)
Gól: Ramires (23.), Hazard (55.), Lampard (87.), Marin (90.), ill. Maloney (58.)
 
Norwich-Fulham 0-0
 
Stoke City-Reading 2-1 (0-0)
Gól: Huth (66.), Jerome (81.), ill. Mariappa (82.)
 
Sunderland-Arsenal 0-1 (0-1)
Gól: Cazorla (36.)
Kiállítva: Jenkinson (62., Arsenal)
 
Swansea-QPR 4-1 (2-0)
Gól: Michu (7., 67.), Rangel (17.), Pablo (49.), ill. Zamora (48.)