U17-es válogatott

Pisont István elégedett a telki edzőtáborozással

megosztom

Pisont István szövetségi edző hat edzést vezényelt az Eb-selejtező elitkörre készülő csapatnak.

Az U17-es válogatott ősszel hibátlan teljesítménnyel harcolta ki az Eb-selejtező elitkörben való szereplést, és március végén, hazai pályán harcolhatja ki az Európa-bajnokságon való részvételt. A tétmeccsekre való közvetlen felkészülés az idei első összetartással vette kezdetét, Pisont István szövetségi edző Telkiben tartott négynapos edzőtáborozást a kerettagoknak.

"Jó időben, kiváló körülmények között dolgozhattunk a csapattal, és nagyon jó benyomásokat szereztünk a játékosokról - mondta a táborzárás után az mlsz.hu-nak Pisont István. - Mindenki koncentráltan, odafigyelve végezte a feladatokat, érezhető volt, hogy már nagyon várták a közös munkát. Elsősorban a korábban tanult taktikai elemeket ismételtük át, a legfontosabb feladatunk a pontosság csiszolása volt. Kielemeztük a legutóbbi, olaszok elleni meccsünket, megbeszéltük az ott tapasztalt hibákat, és szó esett a ránk váró feladatokról is. Márciusban az Európa-bajnokságon való részvételért játszunk, de ennek a korosztálynak a tagjait már a 2014-es, hazai rendezésű U19-es Eb-n is számításba vesszük, vagyis a közelebbi és a távolabbi jövőben is jelentős célokért futballozhatnak a játékosok. Az utóbbi hetekben végiglátogattuk az akadémiákat, és örömmel tapasztaltuk, hogy a keret nyolcvan százaléka már saját korosztályánál magasabb szinten játszik klubjában, néhányan az NB II-es, sőt, van, aki NB I-es kerettel kezdte meg a felkészülést télen. Az akadémiák partnerek a közös munkában, és köszönet jár a kollégáknak azért is, mert kivétel nélkül kitűnő állapotban lévő labdarúgók érkeztek a mostani összetartásra."

Az U17-es válogatott február végén Máltán játszik két mérkőzést, márciusban pedig a szlovákok ellen tartja az Eb-elitkör előtti főpróbákat.

megosztom