Davis Kupa

Heroikus küzdelemben maradtunk alul - Hornok Miklós

Fucsovics Márton kora délutáni egyenlítése után Filipenko Viktor négy szettben kikapott Maxim Dubarencótól, így a magyar férfi teniszválogatott 3-2-re alulmaradt a házigazda moldovaiakkal szemben a Davis Kupában, az euro-afrikai zóna II-es csoportjának első fordulós összecsapásán.

"Rendkívül fiatal csikócsapattal szálltunk szembe a mostanra megerősödött moldáv válogatott ellen. Talán még soha nem volt ilyen fiatal válogatottja magyar Davis Kupa-csapatnak, ennek ellenére heroikus küzdelemben maradtunk alul ellenük, akiket 2009-ben itthon is csak 3-2-re tudott megverni az akkor legerősebben felálló csapatunk, melyből ma már senki nem játszott" - nyilatkozta az MTI-nek Hornok Miklós szövetségi kapitány, hozzátéve: Fucsovics Márton a tegnap megnyert páros után magára találva nagy hátrányból verte a hihetetlen első szettet produkáló Albotot, Filipenko Viktor pedig újoncként élete első sorsdöntő meccsén produkált olyan teljesítményt, amellyel a magyarok majdnem történelmet írtak idegenben 0-2-ről felállva.

"Sajnos a végén minimális különbséggel vesztettünk, áprilisban Luxemburggal otthon fogunk játszani" - zárta összegzését a kapitány.