Chelsea

Benítez egy kiállítást és egy büntetőt kért számon a bírón

A Chelsea kikapott a Newcastle United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombati játéknapján. A Kékek a második félidő közepén 2-1-re vezettek, innen fordított a Newcastle, amely a 90. percben szerezte a három pontot érő találatot.

Az összecsapásnak különös jelentőséget kölcsönzött Demba Ba személye: a szenegáli gólzsák januárban szerződött a londoniakhoz a St. James' Parkból, így a Tyneside-ra visszatérő szenegáli támadó minden megmozdulását füttyszó kísérte Newcastle-ben. Az első félidő hajrájában ráadásul Fabricio Coloccini úgy orrba rúgta korábbi csapattársát, hogy a vérző támadót le kellett cserélni. A karatemozdulat előtt mellesleg Tim Krul bravúrral védte Ba próbálkozását.

"Egyértelmű szituáció volt, ami nálam tizenegyest és piros lapot ér. Elvesztettünk egy játékost, akinek eltörött az orra és elhasználunk egy cserelehetőséget. Csak meg kell nézni a felvételeket, és a játékos hosszú percekig vérző orra is elég bizonyíték. Tiszteljük a játékvezetőt, de rossz döntést hozott" - füstölgött a Chelsea menedzsere, Rafa Benítez a találkozó után. A mérkőzést egyébként

"A második félidőben fantasztikusan reagáltunk a helyzetre (a Newcastle az első játékrész végén szerzett vezetést - a szerk.). Nagy gólokat lőttünk, voltak helyzeteink, de aztán elkövettük az a hibát, hogy hagytuk az ellenfelet kontrázni, ezen javítanunk kell" - tette hozzá a spanyol tréner.

Premier League, 25. forduló:
Newcastle United-Chelsea 3-2 (1-0)
gólszerzk: Gutiérrez (41.), Moussa Sissoko (68., 90.) illetve Lampard (55.), Mata (61.)