Utánpótlás

Albániában kezdi sorozatát az U21-es csapat

Az U21-es labdarúgó-válogatottra nem várnak könnyű mérkőzések az Európa-bajnoki selejtezők során. A mieink júniusban Albániában kezdik és 2014. őszén Boszniában zárják a sorozatot.

Több mint kétórás egyeztetést követően kialakult az U21-es Eb-selejtezők 4. csoportjának – egyelőre még nem hivatalos – menetrendje

Több mint kétórás egyeztetést követően kialakult az U21-es Eb-selejtezők 4. csoportjának – egyelőre még nem hivatalos – menetrendje. A csapatok közül Spanyolország választhatott a kijelölt dátumok közül, majd a delegációk tagjai megegyeztek a további végleges programban, amelyet átadtak jóváhagyás céljából az UEFA tisztségviselőinek - írja az mlsz.hu

"Talán a legkiegyensúlyozottabb csoport a miénk, hiszen az ötödik és a negyedik kalapból is a legerősebb csapat került a negyedik csoportba, nem is beszélve arról, hogy Spanyolország az első helyezett a ranglistán, így papíron, és vélhetően a valóságban is a spanyolok számítanak a legjobb U21-es csapatnak Európában" – értékelt Róth Antal szövetségi edző a beosztás után.

Valóban igaz, hogy szerencsésebb sorsolás mellett az ötödik kalapból például San Marinót vagy Liechtensteint is kaphatta volna együttesünk, de Róth Antal szerint ezzel együtt bizakodóan tekinthetünk a szereplésünk elé.

"A csapat gerince összeállt, megvannak azok a játékosaink, akik meg tudják valósítani elképzeléseinket a nemzetközi porondon, akár a legjobb csapatok ellen is. Ezért nincsen félnivalónk, a feladat nehéz, de készen állunk rá. Fontos, hogy rendszeresen kapjanak játéklehetőséget minél magasabb bajnoki osztályban az U21-es keretünk tagjai, mert nem csak a tehetségük, hanem elsősorban ez jelenthet garanciát a nemzetközi versenyképességre."

Ami a válogatott programját illeti, a csapat március 6-án Szerbiával találkozik a Regionális Nemzetközi Bajnokság újabb mérkőzésén, majd ugyanebben a sorozatban, idegenben Montenegró következik március 22-én, négy nappal később pedig egy barátságos meccsen Finnország idehaza. Szintén nem tétmérkőzés, de megegyeztek a felek abban, hogy a magyar csapat augusztus 14-én Málta csapatát fogadja.

A magyar U21-es csapat Eb-selejtező programja:
2013.
Június 7. Albánia–Magyarország
Szeptember 9. Magyarország–Bosznia-Hercegovina
Október 10. Magyarország–Ausztria
Október 14. Spanyolország–Magyarország
November 11. Magyarország–Albánia
November 18. Ausztria–Magyarország
 
2014.
Szeptember 4. Magyarország–Spanyolország
Szeptember 9. Bosznia-Hercegovina–Magyarország
 
(A mérkőzések dátuma egy-egy napot változhat a bajnoki fordulóktól függően.)