La Liga

A Real Madrid egy félidő alatt kivégezte a Valenciát

A Real Madrid fölényes sikert aratott Valenciában a spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának vasárnapi meccsén. Már az első félidőben eldőlt a találkozó.

Real Madrid

Egyik tippje sem jött be a spanyol sajtónak, amely azt gondolta, hogy José Mourinho egyrészt tartalékos csapattal, másrészt pedig Cristiano Ronaldo nélkül kezd Valenciában. Ehelyett a Real Madrid trénere erős gárdát, a Casillas - Arbeloa, Albiol, Varane, Coentrao - Khedira, Alonso - Di María, Özil, Cristiano Ronaldo - Higuaín tizenegyet küldte pályára. A 9. percben előnybe került a Real, Di María bal oldalról centerezett, Higuaín pedig futtából, ballal, tíz méterről a jobb alsóba lőtt (0-1). A 34. percben jött a második vendéggól, Ronaldo a bal oldalon egy csellel két hazai védőt is elküldött, pontosan adott be, Di María fejezte be az akciót (0-2). Egy perccel később Ronaldo maga intézte, hosszú vágta után balról, kilenc méterről a rövid sarokba lőtt (0-3). A 41. percben folytatódott a parádé, Di María keresztlabdáját Özil készítette le Ronaldónak, aki 11 méterről a jobb alsóba helyezett (0-4). A 45. percben Özil ugratta ki Di Maríát, az argentin kapura tört és 12 méterről a jobb sarokba gurított (0-5). A Real Madrid egy félidő alatt kivégezte a Valenciát.

A szünet után helyzetekkel és kapufával nyitott a Valencia, majd szép lassan elcsendesedett a meccs. A Real Madrid már nem erőltette a játékot, a hazaiak pedig nem tudtak szépíteni. José Mourinho együttese 5-0-ra nyert, hét ponttal szorul a második helyezett Atlético, és 15-tel a listavezető Barcelona mögé. A Valencia a hetedik helyen áll.


 

La Liga
20. forduló
Valencia-Real Madrid 0-5 (0-5)
Gól: Higuaín (9.), Di María (34., 45.), Ronaldo (36., 41.)