Német foci

Pénzzel nem lehet megvenni Guardiola szeretetét - nemzetközi sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó meglepetten fogadta és szenzációnak minősítette Josep Guardiola edző és a Bayern München labdarúgóklub megállapodásának szerdai bejelentését.

Nemzetközi sajtóvisszhang
Olaszország
La Gazzetta dello Sport: "Pep császár, micsoda szenzáció. Guardiola a Bayernt választotta."
Corriere dello Sport: "Bayern-csel: a müncheniek megszerezték Guardiolát."
Tuttosport: "Létrejött a Bayern-Guardiola egyezség, ez aztán a bombameglepetés."
Spanyolország
El País: "A Bundesliga elvarázsolta Guardiolát. A tréner a német futball egészséges gazdasági helyzete miatt választotta a münchenieket."
El Mundo: "Guardiolát sem a Chelsea-nél vagy a Manchester Citynél várható busás fizetés, sem Ferguson öröksége a Manchester Unitednél, sem a Milannál a Comói-tóra nyíló panoráma nem tudta elcsábítani. Téli álmának végeztével a tréner New Yorkban egyezett meg a Bayernnel."
El Periodico: "Guardiola császárt a bajorok történelme és játékstílusa győzte meg a hároméves szerződésről."
La Vanguardia: "A Bayern nyerte meg a Guardioláért vívott nemzetközi küzdelmet."
Marca: "Pep trükkje: a Bayern elképesztette a futballvilágot Guardiola megszerzésével."
Anglia
The Guardian: "A Chelsea-nek és Roman Abramovicsnak tudomásul kell vennie, hogy pénzzel nem lehet megvenni Guardiola szeretetét."
The Times: "Guardiola miatt Abramovics benne van a pácban."
The Daily Telegraph: "Az angol szövetség 150. születésnapján Guardiola dicsérte az angol játékmódot, majd ott vitte be az ütést, ahol a legjobban fáj: a Chelsea helyett a Bayernt választotta. Mindenkinek repesett a szíve, amikor szerelmet vallott a Premier League-nek, aztán mindenkié összetört, amikor a Bayernnek adta a jövőjét."
The Sun: "Pep bajorországi megállapodása meglepte a Chelsea-t és a Cityt, és sokkolta a Premier League-et. Guardiola összetörte az angolok szívét, amikor igent mondott a Bayernnek. A német gigász nagyobb vonzerőt jelentett számára, mint a Manchester City vagy a Chelsea."
Daily Mail: "Auf Wiedersehen, Pep!"
Svájc
Blick: "Guardiola felveszi a bőrnadrágot. Vajon Xherdan Shaqiriből új Lionel Messit csinál?"
Tages-Anzeiger: "A Bayern mellett a teljes európai futballelit Guardiola kegyeit kereste: a Manchester City, a három évre 66 millió eurót kínáló Chelsea, a tékozló Paris Saint-Germain, az AC Milan és az AS Roma is."
Neue Zürcher Zeitung: "Guardiola szerződése nemcsak a Bayern újonnan nyert öntudatának a jele, hanem állásfoglalás is egy olyan futball mellett, amelynek alig van már köze a hagyományos Bayern-stílushoz."
Hollandia
Voetbal International: "A Bayern megszerezte az abszolút sikertrénert, aki halmozza a trófeákat."
Algemeen Dagblad: "Guardiola nemcsak a Bayern Münchent, hanem az egész Bundesligát fényesebbé teszi."