Tenisz

Sarapova is beadta a derekát, ő is regisztrált a Twitterre

  • VNA

Hosszas gondolkozás után az orosz Marija Sarapova is úgy döntött, hogy a Twitterben rejlő lehetőségeket is kiaknázza.

Azt nem tudjuk eldönteni, hogy ez jó vagy rossz hír-e, de tény, hogy az orosz Marija Sarapova is beadta a derekát, aki regisztrált a világ legismertebb mikroblog oldalára, a Twitterre. Az orosz klasszisnak ugyan a legnépszerűbb közösségi oldalon, a Facebookon kilencmillió (!) követője van, de a Twitterre egészen mostanáig nem regisztrált. "Napi szinten sokszor unatkozom, így nem hiszem, hogy a világ erre lenne kíváncsi. Senkit sem érdekel, hogy én éppen egy étteremben ülök és tésztát eszek. Amúgy is túl sok lenne, ha naponta akarnék 2-3 üzenetet írni, elég szöveges üzenetet küldök enélkül is" - nyilatkozta még a nyilvánosságtól ódzkodó Sarapova a tavalyi Roland Garros idején.

Sarapova ma nem sok időt töltött a pályán, a pályaszéli interjú és a Twitter regisztráció azért lefoglalta - Fotó: Michael Dodge/Getty Images

Az utóbbi hetekben viszont már arról lehetett hallani, hogy ő is gondolkozik a regisztráción, ez pedig végül magyar idő szerint hétfőn, hajnali 6 óra 13 perckor - nem sokkal honfitársnőjének 6-0, 6-0-s legyőzése után - megtörtént. A férfi és a női világranglista első tíz helyezettjét tekintve így most már csak egyedül Roger Federer az, akinek nincsen Twitter hozzáférése. Sokan persze feltehetik a kérdést, hogy miért pont mostanra időzített az orosz játékos? A válasz vélhetően itt is az anyagiak mögött keresendő. A közelmúltban piacra dobott Sugarpova édesség brandet ugyanis már a Facebook oldalán is népszerűsítette Sarapova, ezt pedig most vélhetően más fórumon is meg akarja tenni - erre utal amúgy első Twitter-bejegyzése is.

Az Australian Open előtt a bolgár Grigor Dimitrovval hírbe hozott orosz játékosnak 9,28 millió követője van a Facebookon, ez lényegesen több, mint Serena Williamsé (1,36 millió), igaz az amerikai klasszisnak a Twitteren annyi követője van (3,3 millió), hogy pillanatnyilag ő az, akinek a bejegyzéseire a legtöbb szurkoló kíváncsi az Internet világában. Lehet, hogy ez a csúcsot is el akarja venni Serenától? Egyelőre legalábbis elindult ezen az úton, hiszen cikkünk írásának pillanatában (alig 17 órával a regisztrációja után) már több, mint 40.000 követője van Sarapovának.

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.