Biatlon

Fourcade triplázott Ruhpoldingban, a tömegrajtos is a franciáé lett

  • VNA

Martin Fourcade tökéletes hetet zárt Ruhpoldingban, mindhárom Világkupa versenyén győzni tudott Németországban.

Vasárnap délután a férfiak 15 km-es tömegrajtos versenyével folytatódott a biatlonosok Világkupa sorozata a németországi Ruhpoldingban. A győzelmet a végig hibátlanul célzó francia Martin Fourcade szerezte meg az orosz Dmitrij Malisko és a norvég Emil Hegle Svendsen előtt. A szélmentes időjárás miatt most jól lőtt mezőny, így két fekvő sorozat után a harmadik lövészethez még egyszerre érkezett a mezőny egyharmada, ám ezután Fourcade és a norvég Lars Helge Birkeland szakadt el a többiektől. Hozzájuk a következő három kilométeren Malisko, a francia Jean Guillaume Beatrix és a svéd Björn Ferry zárkózott fel.

Az utolsó lövészet után már csak Malisko és Fourcade maradtak az élen, végül kettejük közül a francia hajrázott jobban és ezzel a váltó és a sprint verseny után elmondhatja magáról, hogy mindhárom ruhpoldingi versenyen győzött ezen a héten. A harmadik helyért végül nagy csata alakult ki, végül a kettőt rontó Svendsen szerezte meg a bronzot a francia Boeuf előtt.

Biatlon Világkupa - Ruhpolding (GER) - 15 km férfi tömegrajtos
1. Martin Fourcade (FRA) 36:27,7 0+0+0+0 lövőhiba
2. Dmitirj Malisko (RUS) +0,5 mp 1+0+0+0
3. Emil Hegle Svendsen (NOR) +10,6 mp 0+1+1+0
4. Alexis Boeuf (FRA) +10,9 mp 1+0+0+0
5. Simon Schempp (GER) +11,0 mp 0+1+0+0
6. Jakov Fak (SLO) +11,6 mp 1+0+1+0

Fourcade számára úgy tűnik, hogy Ruhpolding a kedvenc helyszín lesz, tavaly ugyanis az itt rendezett világbajnokságon három aranyérmet is szerzett. A francia sílövő a most megszerzett 60 ponttal tovább növelte előnyét az összetett Világkupa élén Svendsen előtt.

Az összetett Világkupa állása - 12 verseny után
1. Martin Fourcade (FRA) 564 pont
2. Emil Hegle Svendsen (NOR) 489 pont
3. Jevgenyij Usztyugov (RUS) 446 pont
4. Dmitirj Malisko (RUS) 418 pont
5. Jevgenyij Garanicsev (RUS) 355 pont
6. Andreas Birnbacher (GER) 348 pont