Tenisz

Sarapova nyakfájásra ébredt karácsonykor

  • VNA

Lemondta a szombatra tervezett bemutató mérkőzését Marija Sarapova, aki fájós nyakára hivatkozva nem utazik el Szöulba.

A karácsonyi hírcsendet nem csak Rafael Nadal újabb visszalépése szomorította el a teniszezők világában, hanem az a bejelentés is, amely szerint Marija Sarapova sem vehet részt egy koreai bemutató tornán. A kiváló orosz játékos nyaksérülésre hivatkozva lépett vissza a szombati szöuli mérkőzéstől, ahol a korábbi világelső dán Caroline Wozniacki ellen ragadott volna ütőt. Ez a bejelentés a queenslandi tenisz rajongókat is aggódással töltheti el, mert úgy tűnik, hogy az év első részében az orosz szépséggel mindig történik valami, ami gyakran azzal jár együtt, hogy az Ausztrál Open előtt Sarapova éppen az ő versenyeiket hagyja ki.

Az orosz teniszező 2007-ben a Gold Coast-on rendezett versenytől lépett vissza, tavaly pedig bokasérülése miatt nem utazott el Brisbane-be. Egyelőre úgy tűnik, hogy idén nem mondja le a részvételt, legalábbis a szervezők úgy tudják, hogy a négyszeres Grand Slam győztes Sarapova már szombaton (a tervezettnél egy nappal korábban) megérkezik Ausztráliába. A kérdés persze az, hogy ha ott is lesz, vajon vállalja-e a játékot...

A brisbane-i torna szervezői hasonló módon aggódhatnak az amerikai Serena Williams részvétele miatt is, aki egy Li Na elleni thaiföldi bemutató mérkőzést mondott le sérülésre hivatkozva, igaz a tervek szerint az ausztráliai versenyen már ő is ott lesz a pályán.