Olasz Kupa

Könnyedén verte a nyolcaddöntőben a Roma az Atalantát

Az AS Roma bejutott a legjobb nyolc közé az Olasz Kupában, miután hazai pályán 3-0-ra legyőzte az Atalantát a keddi játéknap egyetlen nyolcaddöntőjén.

Mindkét csapat komolyan vette a mérkőzést, a Roma utóbbi hetekben látott felállásaihoz képest csak Totti kihagyása és Stekelenburg kapuba állítása számított változtatásnak, és ennek megfelelően a Farkasok szokásukhoz híven aktívan kezdtek. De Rossinak, Destrónak és Pjanicnak is voltak lehetőségei, a 21. perben végül utóbbi szerezte meg a vezetést. Kellett hozzá Consigli kapus segítsége is, a középpályás távoli lövését ő ütötte a saját hálójába. (1-0)

Az Atalanta ugyan néhány percre le tudott táborozni a hazai térfélen, de Osvaldo erőszakossága újabb Roma-gólt ért. A csatár Destro nem túl jó szöktetése után kibirkózta magának a labdát a kapus és a védő elől, majd a gólvonalon túlra kísérte. (2-0)

A szünet után gyorsan lezárták a meccset a bordó-sárgák, Pjanic indítása után Destro volt eredményes. (3-0)

Ez után tudott csak fölénybe kerülni a bergamói együttes - különösen, miután Osvaldo egy buta könyökléssel kiállíttatta magát -, de Stekelenburg remekül teljesített a kapuban. Szokás szerint voltak hibák a római védekezésben, de a holland kapus Maxi Moralez közeli lövését, Parra fejesét és Cazzola távoli kísérletét is hárította.

Csapata így könnyed győzelmet aratott, és elsőként jutott a legjobb nyolc közé a kupában.

Olasz Kupa
Nyolcaddöntő
Roma-Atalanta 3-0 (2-0)
gólszerzők: Pjanic (21.), Osvaldo (31.), Destro (51.)
kiállítva: Osvaldo (56.) - Roma
A Roma továbbjutott.