Síugrás

Kár a gőzért - avagy mégis befejezheti a németek olimpiai bajnoka

  • VNA

Ha nem javul drasztikusan a formája, akkor már januárban bejelentheti visszavonulását a német síugró, Martin Schmitt.

Néhány héttel ezelőtt még a szocsi olimpiáról beszélt a németek olimpiai és világbajnok síugrója, Martin Schmitt - a Bild am Sonntagnak adott friss interjújában azonban most már a sokkal korábbi visszavonulás eshetőségét is felvetette. Jelenleg a 34 éves ugró nem szerepel a német válogatott Világkupa keretében és csak abban bízhat, hogy a december végén kezdődő Négysáncverseny első két (németországi) állomásán beférhet a rendező nemzetet megillető bővebb létszámkeretbe.

"Ha a Négysáncversenyen nem tudok végig szerepelni, és úgy érzem, hogy túl messze vagyok a világ élvonalától, akkor el kell gondolkoznom a folytatáson. Meg kell gondolnom, hogy ilyen körülmények között egyáltalán van-e még értelme folytatnom a sportolást" - nyilatkozta a négyszeres világbajnok Schmitt. Az előző évben Schmitt csak a két hazai versenyen szerepelt a Négysáncversenyen, utána azonban gyengébb eredményei miatt kimaradt az osztrák helyszínekre lecsökkentett létszámú német válogatott keretből.

Martin Schmittnek nem lesz könnyű dolga visszakerülni a csapatba, lévén a német síugrók több évnyi nehezebb és sikertelenebb időszak ismét felszálló ágban vannak, amelynek éppen a hétvégén Kuusamóban zárult Világkupa versenyen adtak hangot, ahol a csapatversenyben és az egyéniben (Severin Freund lévén) is győzni tudtak.