Biatlon

Berger a sprintben sem kegyelmezett a mezőnynek

  • VNA

Az egyéni versenyen aratott sikere után az östersundi sprintben sem volt ellenfele a norvég Tora Bergernek.

A svédországi Östersundban a nők 7.5 km-es sprint versenyével folytatódott a sílövők Világkupa-sorozata. A győzelmet a norvég Tora Berger szerezte meg az ukrán Olena Pidrusna és az orosz Olga Viluhina előtt. Az első lövészet után még a francia Marie Dorin Habert állt az élen, ám a második sorozatban négyet is hibázott, így a végén 38. lett és csak három pont jutott neki.

Tora Berger is hibázott lövészetben, viszont az egyéni versenyhez hasonlóan futásban ezúttal is utolérhetetlen volt, így - a befutó előtt 300 méterrel egy kanyarban történt kisebb bukása ellenére is - közel 17 másodperces előnnyel nyert. A férfiak sprint versenyéhez hasonlóan ezúttal is a szél nehezítette meg a lövészetet, amelynél különösen álló testhelyzetben hibáztak sokan.

Biatlon Világkupa - Östersund (SWE)
7,5 km női sprint verseny
1. Tora Berger (NOR) 21:34,0 (0+1 lövőhiba)
2. Olena Pidrusna (UKR) +16,9 mp (0+1)
3. Olga Viluhina (RUS) +19,4 mp (0+1)
4. Olga Zajceva (RUS) +23,9 mp 0+1
5. Andrea Henkel (GER) +26,5 mp 0+0
6. Jana Gerekova (SVK) +35,2 mp 0+1

A 102 tagú mezőnynek egyetlen magyar versenyzője volt, Szőcs Emőke mindkét lövészetében kettőt hibázott, így végül négy és fél perces hátránnyal a 97. helyen zárt. Vasárnap Berger az üldözéses versenyben is a legnagyobb favoritnak számít. A két idei Vk-verseny után Tora Berger 120 pontjával vezeti az összetett Világkupát a most csak a hetedik helyen végző Darja Domracseva (90 pont) és az orosz Viluhina (88 pont) előtt.