NBA

Három hosszabbítás kellett a Jazz első idegenbeli sikeréhez

Izgalmas mérkőzéseket hozott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) 13. játéknapja, a legkiemelkedőbb ezek közül az a Toronto-Utah találkozó volt, ahol három hosszabbításra volt szükség a döntéshez.

Al Jefferson

Toronto-Utah
133-140 (h.u.)

Nem mindennapi meccsen van túl a Utah Jazz és a Toronto Raptors együttese, hiszen a Zenészeknek három hosszabbításra volt szükségük, hogy begyűjtsék szezonbeli első győzelmüket idegenben. Sokan pedig egy lyukas garast sem tettek volna Jeffersonékra, amikor a csapat 11 ponttal égett az utolsó negyedben, azonban a már említett center triplájával sikerült hosszabbításra menteni a találkozót. Ezt követően két hosszabbításban sem született döntés, a harmadikat azonban már nem bírta a sérültekkel, illetve ekkor már kipontozódott játékosokkal tizedelt Raptors, így a Jazz örülhetett.

A sikerről a vendégek hátvédje, Randy Foye így nyilatkozott: „Mindenki kitette a szívét a pályára, egyszerűen nem akartunk veszíteni, nyerni akartunk, még ha ehhez hat hosszabbítás is kellett volna.”

A sérültek hiányában a hazaiak legjobbja az a DeMar DeRozan volt, aki könnyedén használta ki magasságbeli fölényét, így 37 pontot ért el, míg a másik oldal jóval kiegyensúlyozottabb támadójátékot mutatott be, heten is kétszámjegyű eredményt értek el.

Detroit-Oklahoma City
90-92

Nem sokon múlt, hogy a Detroit megnyerje idei első mérkőzését, azonban a Pistonsnak több mint tízpontos előny sem volt elég a sikerhez. A hazaiak nagy előnyüket a középső negyedeknek köszönhették, ugyanis ebben a szakaszban 13 ponttal voltak jobbak Monroe-ék, ám az utolsó etapot 30-17-re a Thunder nyerte, ami el is döntötte a találkozó sorsát, így a 0-8-as mutatónak köszönhetően történetük leggyengébb rajtját mutatták be a Dugattyúsok.

Russel Westbrook 33 ponttal ünnepelte 24. születésnapját, ezzel a mezőny legjobb játékosa volt, míg csapattársa, Kevin Durant 26 egységet termelt. A másik oldalon négyen is kétszámjegyű eredményt értek el, a kispad azonban gyengélkedett, elsősorban ennek köszönhetően hasalt el a Pistons.

Chicago-Boston
95-101

Azt est legjobban várt mérkőzésén a Chicago Bulls hazai pályán szenvedett vereséget a Boston Celtics gárdájától. A vendégek ráadásul rendkívül simán nyertek, ugyanis félidőben már 12 ponttal vezettek, és a Bulls egyszer sem tudott felzárkózni riválisára.

A hazaiak, egyben a mezőny legeredményesebb játékosa a meccset szinte végigjátszó Luol Deng volt 26 egységgel, míg a vendégeknél Rajon Rondo 20 ponttal, 10 gólpasszal, 9 lepattanóval dupla-duplát (majdnem tripla-duplát ért el).

Houston-Miami
110-113

Nem sokon múlt, hogy ismét kikapjon a címvédő, ugyanis a Heat bár jól kezdte a Houston elleni mérkőzést, a harmadik negyed végére a 17 pontos előnyből hátrány lett, ám a hajrát végül jobban bírták a vendégek, és LeBron James triplájának köszönhetően megnyerték a találkozót.

A Király nagyot játszott, hiszen 38 pontot tett a közösbe, amellyel csapata legjobbja volt, míg a hazaiaknál Chandler Parsons 25 pontjával karriercsúcsot döntött.

Dallas-Minnesota
90-82

Lassan Minnesota játékosokkal van tele a városi kórház, azonban a Timberwolves csodával határos módon még így is menetel, ezúttal például Dallasban sikerült nyerni. Mindezt nem mindennapi módon, hiszen a sok-sok maródi játékos ellenére a vendégek végig vezettek, gyakorlatilag egy percig sem volt kérdéses a győztes kiléte.

A temérdek sérült távollétében Nikola Pekovics és Andrej Kirilenko vitte hátán a gárdát, előbbi 20, utóbbi pedig 16 ponttal. A hazaiaknál O.J. Mayónak ezúttal nem ment annyira a játék, 18 egységgel zárt, míg Darren Collison 21-gyel.

Phoenix-Denver
110-100

Nagy meglepetésre a Phoenix is nyerni tudott hétfőn este, méghozzá hazai környezetben, a Denver Nuggets ellen. Goran Dragicék elsősorban a második félidőben mutatott játékuknak köszönhetik a sikert, ugyanis az utolsó két játékrészt 13-mal nyerték a házigazdák.

Ezen a találkozón mindkét fél kiegyensúlyozott támadójátékot mutatott be, a hazaiaknál heten, míg a vendégeknél öten jutottak kétszámjegyű eredményig.

A nap további mérkőzésein elsőként a Milwaukee nyert Philadelphiában egy rendkívül hullámzó mérkőzésen, de az Atlanta is meglepetést okozott a Portland idegenbeli legyőzésével.

NBA
Alapszakasz, 13. játéknap
Philadelphia-Milwaukee 96-105
Toronto-Utah 133-140 (h.u.)
Detroit-Oklahoma City 90-92
Chicago-Boston 95-101
Houston-Miami 110-113
Dallas-Minnesota 82-90
Phoenix-Denver 110-100
Portland-Atlanta 87-95