Premier League

A Chelsea elaludt Walesben, a Wigan nagyvadat ejtett

A forduló előtt éllovas Chelsea felejthető mérkőzésen 1-1-es döntetlent ért a Swansea City otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. A Wigan Athletic óriási meglepetésre legyőzte idegenben a Tottenham Hotspurt.

Swansea-Chelsea

Mindkét együttes nagy sikert könyvelhetett el hét közben a Ligakupában: a walesiek idegenben ejtették ki a címvédő Liverpoolt, míg a Chelsea 5-4-re legyőzte a Manchester Unitedet, és visszavágott az egy héttel ezelőtti bajnoki vereségért. A két, Vörös Ördögök elleni megmérettetés sokat kivett a Kékekből, akiknek ráadásul szerdán az ukrán Sahtar Donyeck ellen kell helytállniuk a Bajnokok Ligájában, Roberto Di Matteo például Juan Matát a keretbe sem jelölte.

Az első félidőben a szezon eddigi talán leggyengébb játékát produkálta a Chelsea, míg a Swansea lehetőségeihez képest próbált nyomást gyakorolni a vendégekre. A 10. percben Benjamin Davies távolról próbálta megzavarni Cech-et, de jócskán elkerülte a kaput lövése. Az első 45 perc legveszélyesebb momentuma a 12. percben történt, amikor Hazard szöglete után Torres fejesét Leon Britton a gólvonalról vágta ki. A mezőnyben a londoniak domináltak, de helyzetek kialakításában nem jeleskedtek.

A második félődőre úgy-ahogy felpörögtek a Kékek, az 50. percben Hazard cselezett balról befelé, a 16-os vonaláról előtte a labdát, Tremmel védett a jobb alsónál. Fél perccel később Torres bal oldali ívelése után Moses fejelt a kapu fölé. A 60. percben Hazard 25 méteres szabadrúgását a bal felsőnél ütötte ki Tremmel.

A 61. percben megszületett a Chelsea vezető gólja: jobb oldali sarokrúgást követően Cahill bólintott, Victor Moses is beletette a fejét, így Gerhard Tremmel nem tudott védeni (0-1).

Michael Laudrup cserékkel próbált frissíteni, de hiányzott az átütő erő csapatából. A 71. percben De Guzman lövését könnyedén fogta Cech, három perccel később Dyer jobb oldali, 17 méteres bombájánál már résen kellett lennie a cseh portásnak. A walesi csapat semmi különöset sem csinált, ami túlságosan megnyugtatta a vendégeket, s ez megbosszulta magát. A 88. percben Pablo Hernández egyenlített, miután 17 méterről, középről a bal alsóba tekert (1-1). A második félidőben leszakadó eső elmosta a Chelsea győzelmét, amelynek így át kellett adnia első helyét az Arsenalt legyőző Manchester Unitednek a tabellán. 

A többi mérkőzésen

A legutóbbi nyolc fordulóban mindössze egy vereséget elszenvedő (két döntetlen mellett ötször győző) Tottenham Hotspur nagy meglepetésre a White Hart Lane-en kapott ki a rendre a kiesés ellen harcoló Wigantől. Az 56. percben a vendégek bal oldali szöglete után Friedel Ben Watson elé ütötte a labdát, aki közelről nem hibázott. Az amerikai kapus talán hárított volna, de az előző védés lendületétől a gólvonal mögé került, így csak ott tudta megfogni a labdát. Roberto Martínez együttese hat forduló után nyert ismét.

Az Everton zsinórban negyedszer ikszelt, Mauran Fellaini duplája egy pontot jelentett a Fulham otthonában. Ezzel együtt nyolc kör óta veretlen a liverpooli csapat. Az Aston Villa megszerezte idei második sikerét, az Oroszlánok Gabriel Agbonlahor góljával verték a Sunderlandet.

Premier League, 10. forduló:
Fulham-Everton 2-2 (1-0)
gólszerző: Howard (7. - öngól), Sidwell (90.), illetve Fellaini (55., 72.)
 
Norwich City-Stoke City 1-0 (1-0)
gólszerző: Johnson (44.)
 
Sunderland-Aston Villa 0-1 (0-0)
gólszerző: Agbonlahor (57.)
 
Swansea City-Chelsea 1-1 (0-0)
gólszerző: Hernández (88.), illetve Moses (61.)
 
Tottenham Hotspur-Wigan Athletic 0-1 (0-0)
gólszerző: Watson (56.)
 
Korábban:
Manchester United-Arsenal 2-1 (1-0)
 
Később:
West Ham United-Manchester City 18.30
Vasárnap játsszák:
Queens Park Rangers-Reading 14.30
FC Liverpool-Newcastle United 17.00
Hétfőn játsszák:
West Bromwich Albion-Southampton 21.00