Utánpótlás

Második nekifutásra legyőzte Ciprust U18-as válogatottunk

A 3-3-ra végződő keddi összecsapás után csütörtökön 4-2-re legyőzte Ciprus U19-es válogatottját a magyar U18-as nemzeti csapat - számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja.

A hazaiak egy helyezkedési hibát kihasználva már a 2. percben vezetéshez jutottak, de a magyar válogatottat nem törte meg a korán kapott gól, Bobál Gergely a 4. percben egy oldalszabadrúgást követően fejelt a hazai kapuba, majd a 12. percben Varga Szabolcs bal oldali beadását követően előzte meg védőjét, és helyezett a jobb sarokba, ezzel máris nálunk volt az előny. A 25. percben egy szöglet után Bobál fejesét még védte a kapus, de a jól helyezkedő Osváth Attila a hálóba lőtte a kipattanót, így 3-1-es vezetéssel zártuk a félidőt.

A fordulás után egy gyors góllal zárkóztak a ciprusiak, de a folytatásban magabiztosan őriztük az előnyt, a 82. percben pedig eldöntöttük a mérkőzést: a percekkel korábban csereként beállt Farkas Zoltán a balösszekötő helyéről tört kapura, majd a kapus fölött a léc alá lőtt, beállítva a 4-2-es végeredményt.

"Egy remek iramú mérkőzésen több nagyon jó egyéni teljesítményt is láttam a csapatunkban - mondta a mérkőzés után Mészöly Géza szövetségi edző. "Elsősorban technikailag nőttünk az ellenfelünk fölé, ezzel kompenzálni tudtuk a fizikális hátrányunkat. A keretbe meghívott új játékosok nagyon jó teljesítményt nyújtottak, a későbbiekben kellemes gondjaink lehetnek a csapat összeállításakor, nagy lesz a harc a válogatottba kerülésért. Két meccsen hét gólt szereztünk egy jó erőkből álló ciprusi együttes ellen, ezt mindenképpen komoly fegyverténynek tartom, s bár védekezésben is sikerült előrelépnünk, az öt kapott gól is jelzi, hogy itt még fejlődnünk kell a következő időszakban."

Utánpótlás
felkészülési mérkőzés
Magyarország U18-Ciprus U19 4-2 (3-1)
A mieink gólszerzői: Bobál G. (4., 12.), Osváth A. (25.), Farkas Z. (82.)