Premier League

A City elöl-hátul kezd magához térni

A címvédő Manchester City 3-0-ra győzött a vendég Sunderland ellen az angol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A címvédő, de a szezonban eddig nem túl meggyőzően teljesítő, a Bajnokok Ligájában bukdácsoló Manchester City a negyedik helyről várta a Fekete Macskák elleni nyitómérkőzést, de Micah Richards-al a kezdőben, a válogatott védő bő egy hónap után felépült sérüléséből. A két csapat márciusban emlékezetes meccset vívott az Etihadben, Martin O'Neill csapata 3-1-re is vezetett, de a City a hajrában pontot mentett.

Carlos Cuéllar csúnya szabálytalanságával indult a találkozó, a spanyol védő Carlos Tévezbe szállt bele a 16-os bal sarkánál, örülhetett, hogy megúszta sárgával. A szabadrúgás mögé Alekszandar Kolarov állt, és védhetetlenül csavart a kapuba (1-0).

11. percben a Sunderland is eljutott Joe Hart kapujáig, a volt City-játékos, Adam Johnson szabadrúgása után a lepattanó labdát Stéphane Sessegnon lőtte kapásból a jobb felső fölé kevéssel. A 20. percben gyors egymásutánban két nagy helyzetet is elpuskáztak a hazaiak: Pablo Zabaleta az ötösről a kapusba vágta a labdát, majd Tévez pörgetett mellé.

A 36. percben Balotelli szöglet után kanyarintott a bal kapufa mellé, a másik oldalon Hart fogta a Sunderland egyszemélyes gólfelelőse, Steven Fletcher kísérletét. A City nem sok lehetőséget hagyott a vendégeknek a kibontakozásra, a félidőt Gareth Barry 18 méteres, kaput kevéssel elkerülő lökete zárta.

A második felvonás elején nagy volt a tűzijáték Simon Mignolet kapuja előtt: David Silva sarkazós passza után Yaya Touré 14 méterről, balról tüzelt, a belga védett, majd a szöglet után Micah Richards fejesét hárította a vonalról.

Az 53. perc elején  Fletcher 11 méteres ütötte ki védte reflexből Hart, igaz, a támadó már lesen állt. Öt perccel később ismét Richards veszélyeztetett a túloldalon, Simon Mignolet nagyot vetődött fejesénél. A 60. percben aztán a Balotelli helyére csereként beálló Sergio Agüero megduplázta a kékmezesek előnyét: Kolarov adott be balról, az argentin 6 méterről kapásból a kapuba lőtt (2-0).

A City a folytatásban is egykapuzott, Tévez jobbról gurított centikkel a hosszú alsó mellé, David Silva a 16-oson kívülről bombázott a felső lécre, Richards csúsztatását Mignolet védte. A vendégektől főleg Fletcher próbált maradandót alkotni, de Joe Hart a Dortmund elleni formáját idézte.

A 86. percben történt egy gyanús kezezés a Fekete Macskák büntetőterületén belül, de elmaradt a tizenegyes. Az utolsó előtt percben a 16-os bal oldalán jutott szabadrúgáshoz a City, James Milner a kapu közepébe tekert (3-0).

Roberto Mancini együttese megérdemelten nyert, így tartja a lépést az élbollyal, és ami még fontosabb, először zárta mérkőzését kapott gól nélkül a szezonban.

Premier League, 7. forduló:
Manchester City-Sunderland 3-0 (1-0)
gólszerző: Kolarov (5.), Agüero (60.), Milner (89.)
 
Később:
Chelsea-Norwich City 16:00
Swansea City-Reading 16:00
West Bromwich Albion-Queens Park Rangers 16:00
Wigan Athletic-Everton 16:00
West Ham United-Arsenal 18:30
Vasárnap:
Southampton-Fulham 14:30
FC Liverpool-Stoke City 16:00
Tottenham Hotspur-Aston Villa 16:00
Newcastle United-Manchester United 17:00