Bajnokok Ligája

A Rooney-Van Persie páros volt a Kolozsvár végzete

A Manchester United hátrányból fordítva 2-1-re győzött a CRF Cluj otthonában a Bajnokok Ligája H csoportjában, a 2. fordulóban. A gyárvárosi együttes 100. BL-sikerét aratta.

A Vörös Ördögök három csatárral, Rooneyval, Van Persie-vel és Hernándezzel indultak harcba Kolozsváron, ehhez képest a 14. percben hatalmas meglepetésre a CFR szerzett vezetést: Sougou iramodott meg a jobb oldalon, az alapvonaltól bepasszolt, Kapetanosz a bal sarokba helyezett (1-0).

A vendégek rákapcsoltak, Rooney lövését Felgueiras szögletre ütötte, majd Anderson tüzelt a jobb alsó mellé. A gólpasszt adó Sougou-t le kellett cserélni sérülés miatt, majd szerencsés góllal egyenlített a United: Rooney bal oldali szabadrúgását Van Persie vállal csúsztatta kapura, talán egy leheletnyivel előrébb állt védőjénél (1-1).

A félidő második felében már egyértelműen a vendégek domináltak, Cleverley passza után Hernandez kísérletét Felgueiras védte, majd Van Persie próbálkozását is. A hajrában egyszer kitört a szorításból a Cluj, de Muresan felejthető lövésével végződött a kontra.

A térfélcsere után brilliáns Rooney-Van Persie összjáték után fordított a manchesteri alakulat: előbbi hajszálpontosan tálalt a holland elé, aki a kapus mellett pazar mozdulattal a jobb sarokba emelt (1-2). A bekapott gól után a Kolozsvár próbálta mozgósítani erőit, Rafael Bastos szögletét Cadu nyolc méterről fejelte, De Gea óriási bravúrral tolta ki a léc alól a labdát.

A 60. perc környékétől a Vörös Ördögök nem rohamoztak megállás nélkül, megelégedtek azzal, hogy folyamatosan náluk volt a labda. A 72. percben Van Persie centikkel maradt le a kapu előterében Rooney beadásáról. A vendégeknél megsérülő Johnny Evanst a fiatal Scott Wootton váltotta, az MU pedig próbálta eltologatni a labdát a lefújásig.

A hosszabbításban egyenlíthettek volna a hazaiak, Rafael Bastos közeli csukafejesét reflexből védte David De Gea. Az utolsó másodpercekben 11 emberrel védekezett a United, hogy megőrizze előnyét, sikerült. A sérült Vass Ádámot nélkülöző Cluj tisztesen helytállt a Manchester United ellen, amely két forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a kvartettet, a kolozsváriak három ponttal állnak.

A négyes másik mérkőzésén a Galatasaray nagy meglepetésre hazai környezetben kikapott a Bragától.

Bajnokok Ligája, H csoport, 2. forduló:
CFR Cluj (román)-Manchester United (angol) 1-2 (1-1)
gólszerző: Kapetanosz (13.), illetve Van Persie (29., 49.)
 
Galatasaray (török)-Braga (portugál) 0-2 (0-1)
gólszerző: Rúben Micael (27.), Alan (90+4.)