La Liga

Jobb a Real Madrid előtt lenni, mint mögötte - Vilanova

A Barcelona Sevilla elleni drámai 3-2-es spanyol bajnoki győzelme után Tito Vilanova, a katalán csapat vezetőedzője a győztes gólt szerző David Villát és Cesc Fabregast dicsérte.

A Barcelona 2-0-s hátrányból fordított Sevillában, így érthető, hogy a szakember a csereként beküldött Villa szerepét emelte ki: "Életbevágóan fontos ő a számunkra. Egyszerűen tudja a fortélyát ezeknek a fontos góloknak. Ezért is küldtem be középcsatárnak. Még csak egy hónapja tért vissza, így nem is lehetett volna jobb számára ez az este."

Tito Vilanova, a Barcelona vezetőedzője csapata sajtótájékoztatóján 2012-ben.

"És közben Cesc is rengeteget futott, és nagyon magas szinten játszott. Ezzel is megmutatta, amit én mindig hangsúlyozok, hogy a csapatért kell játszani. Egyre jobban és jobban érzi magát" - utalt Vilanova azokra a korábbi hírekre, amelyek szerint a duplázó Fabregas nem érzi jól magát a Barcelonánál, és távozni akar.

A katalánok mesterét csapata bajnoki esélyeiről és a Real Madrid előtti - a Blancók vasárnap esti meccsét megelőzően - tizenegy pontos előnyéről kérdezték.

"Ez egy nagyon erős bajnokság, és mindig jobb előnyben lenni a Real Madriddal szemben, mint hátrányban. De még mindig nagyon sok meccsünk van hátra, sok buktató vár ránk, és persze rájuk is" - mondta Vilanova.