Serie A

Harapnak-e a közutálatnak örvendő Zeman Farkasai a Juventus Arenában?

Az előző idény első kéz helyezettjének, a Juventusnak és a Milannak a mérkőzéseivel indul a Serie A 6. fordulója. Előbbiek rangadót játszanak, hiszen a Romát fogadják, de utóbbiak sem számíthatnak könnyű győzelemre Parmában.

Parma-Milan 18:00
Sport Klub

Öt forduló után öt ponttal áll a Parma, és nem lehet elégedetlen. A körönkénti egypontos átlag ugyan határeset lehet a szezon végén, amikor a kiesőket leválasztó vonalat meghúzzák, de ha azt vesszük, hogy a sárga-kékek egy-egy vereséggel ugyan, de túl vannak a Juventus és a Napoli elleni idegenbeli meccseken, otthon tartottak egy pontot az európai porondra vágyó Fiorentina ellen, és elhoztak egyet a Genoától, akkor meg kell becsülniük az elért eredményeket.

Az igazán fontosak számukra a hazai meccseik, azok közül is a közép- és kiscsapatok elleniek lehetnek, a Milanhoz hasonló együttesek ellen minden megszerzett pont a bónusz kategóriába számítana.

Nagy kérdés, hogy a nyeretlenségi sorozatát a Cagliari ellen végre lezáró piros-feketék ezúttal mire lesznek képesek. Parmában már az egy meccsre eltiltott Massimo Allegri is ott lehet a kispadon, azzal pedig eddig sem volt gond, hogy a csapat ne küzdött volna érte. Nem véletlenül ajánlotta a szerdai sikert neki a két gólt szerző El Shaarawy.

Az utóbbi két meccsen ő vette a hátára egyéni teljesítményével a Milant, így szinte biztosan ott lesz a kezdőben, de valószínűleg az ő góllövő sorozata sem tart a végtelenségig - ráadásul Udinében a bombája sem volt elég a ponthoz sem -, így lassan össze kellene majd állnia a csapatjátéknak. Meglátjuk, hogy egy kimondottan az összhangra építő kiscsapat ellen ez hogy sikerül.

Osvaldo és Giaccherini küzdenek a Roma-Juventus mérkőzésen a Serie A-ban 2011-ben.

Juventus-Roma 20:45
Sport Klub

A bajnokra a Fiorentina elleni 0-0 után újabb rangadó vár, bár őszintén szólva ezt a meccset sem érezzük annyira nagy próbának, ahogy a Violák ellenit sem éreztük annak. Igaz, a keddi mérkőzés esetében tévedtünk egy kicsit, hiszen Firenzében inkább a hazaiak álltak közel a győzelemhez, nem a nagyon gyengén játszó bajnok. Kérdés persze, hogy mi lett volna, ha komolyan veszik. Úgy tűnt ugyanis, hogy a nagy menetelésben (BL- és bajnoki meccsek egymás után) azt a találkozót jelölték ki a pihenésre.

Márpedig, ha komolyan veszik a Roma elleni összecsapást, akkor az nagyon egyesélyesnek néz ki, látva a vendégek eddigi védekezését. A támadójáték amolyan Zdenek Zemanosan rendben van - bár a helyzetkihasználásban néha vannak hibák -, de hátul valaki mindig összehozza az ellenfélnek a gólokat. Van, hogy az egész védelem alszik, van hogy csak egy-egy egyéni hiba jön, mint amikor szerdán Stelekenburg "páncélmellényéről" kipattant egy könnyű lövés, Munari pedig meg is szerezte a Sampdoria számára pontot érő gólt.

Zeman a védelem összetételében eddig nem nagyon variált, de a gondok talán nem is ott kezdődnek, hanem a középpályán, és valószínűleg ott dől majd el a Juventus elleni rangadó. A Fiorentina ellen a torinóiak ezen pályarésze az előrejátékban teljesen súlytalan volt, márpedig Pirlóék irányítása nélkül a címvédő játéka is letérhet a megfelelő vágányról. Igaz, a mélységi irányító egy kicsit pihenhetett, hiszen Massimo Carrera (Vagy Antonio Conte? Örök kérdés marad.) lehívta a pályáról, amikor látta, hogy nincs értelme győzelemben gondolkodni.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287024  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287021 

A már emlegetett Zemant a Juventus Arenában egyébként nagyon várják, de nem azért, hogy baráti ölelésben részesítsék. Annál ugyanis sokkal jobban utálják a zebramezesek szurkolói. Ő volt az egyik, aki a kilencvenes években azzal vádolta meg a mostani ellenfelet, hogy doppingolják a játékosokat, és most is nyíltan kimondta, hogy szerinte az eltiltott Antonio Conténak edzéseket sem szabadna tartania büntetése alatt.

Nem véletlen, hogy a korábbi remek csatár, Paolo Rossi is azt mondta, hogy a cseh edző túl sokat beszél, hogy Ciro Ferrara, a Sampdoria edzője már csapata Roma elleni meccse előtt elmondta, hogy mennyire nem szívleli Zemant és hogy Mirko Vucinic is kijelentette, hogy ha a Juventus szurkolója lenne, kifütyülné az ellenfél mesterét. De mivel nem az, és elmondása szerint sokat is köszönhet neki a Leccében töltött közös évükből, tisztelettel fogja köszönteni a szakembert.

Na, nem mintha a csehet olyan nagyon érdekelné, hogyan fogadják: "Nem én okoztam a Juventus problémáit, úgyhogy a szurkolók találhatnának maguknak valaki mást, akit kritizálhatnak" - mondta röviden.

Ezzel valószínűleg nem oltotta el a tüzet...

Serie A
6. forduló
Parma-AC Milan 18:00
Sport Klub
Juventus-AS Roma 20:45
Sport Klub
 
vasárnap játsszák:
Udinese-Genoa 12:30
Atalanta-Torino 15:00
Bologna-Catania 15:00
Cagliari-Pescara 15:00
Lazio-Siena 15:00
Palermo-Chievo 15:00
Sampdoria-Napoli 15:00
Internazionale-Fiorentina 20:45