La Liga előzetes

Új védelemmel nyomul a Barcelona

Könnyed esti szórakozás várhat a Camp Nou közönségére, ugyanis a listavezető FC Barcelona a nyeretlen Granadát fogadja a spanyol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában.

FC Barcelona-Granada 22.00
Tv: Sport 2

A Barcelona egyetlen hibátlan csapatként tündököl a spanyol élvonalban és a Bajnokok Ligája első körét is sikerrel vette. Tito Vilanova együttese a Primera División 5. fordulójában a Granadát fogadja és a trénernek egy teljesen új védelmet kell összeállítania. Carles Puyol egy hete, Gerard Piqué pedig szerdán dőlt ki, így a hátvédsor tengelyében Javier Mascherano mellett alighanem az Arsenaltól szerződtetett Alex Song kaphat szerepet.

"Piqué és Puyol kiesése nagy veszteség a csapatnak - mondta Xavi. - Ugyanakkor olyan játékosaink vannak, akik képesek a helyükre lépni."

Gerard Piqué

A középpályáról térdsérülés miatt Andrés Iniesta is hiányozni fog, visszatérhet viszont a védelembe Jordi Alba, aki felgyógyult betegségéből. Habár a Barca megnyerte az eddigi négy bajnoki meccsét, ám csak egyszer úszta meg kapott gól nélkül.

A Granada négy forduló után nyeretlen, két gólt szerzett és mindössze két pontot gyűjtött. Juan Antonio Anquela edző nem számíthat Odion Ighalo, Fran Rico, Hassan Yebda, Manolo Lucena és Roberto játékára. Két csatára, Floro Flores és Darwin Machis viszont felépültek, szerepet kaphatnak, Borja Gomez pedig letöltötte büntetését. A visszatérőkkel együtt sem szól sok az andalúzok mellett, akik a legutóbbi 11 idegenbeli fellépésükön csak egyszer nyertek, ráadásul az utóbbi hat vendég derbin csak egy gólt lőttek.

A tavalyi idényben Lionel Messi elemében volt a Granada ellen, mesterhármast szerzett az 5-3-ra megnyert találkozón.

Várható kezdőcsapatok
Barcelona-Granada
Barcelona: Valdes - Alves, Song, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Fabregás - Tello, Messi, Sánchez.
Granada: Tono - Nyom, Lopez, Gomez, Siqueira - Iriney, M Rico - Torje, Orellana, El-Arabi - Floro Flores.

Az 5. forduló nyitómeccsét Zaragozában játsszák, ahol a Pintér Ádámot foglalkoztató Real az Osasunát fogadja. A sérült magyar középpályás fellépése továbbra is kérdéses. A Real Betis eközben azt az Espanyolt látja vendégül, amely beragadt a rajtnál, mindössze egy ponttal áll.

Primera División, 5. forduló
Szombati program
Real Zaragoza-Osasuna 16:00
Celta Vigo-Getafe 18:00
Real Betis-Espanyol 20:00 Tv: Sport2
FC Barcelona-Granada 22:00 Tv: Sport2
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1260040