Premier League

Sir Alex levélben kér bajtársias szurkolást és együttérzést a Liverpool elleni derbire

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson levélben fordult csapata szurkolóihoz, akiktől bajtársias viselkedést kért a vasárnapi, Liverpool elleni rangadóra.

A tizennyolcszoros bajnok Liverpool és a tizenkilencszeres győztes Manchester United párharca az egyik legnagyobb rivalizálásnak számít az angol bajnokságban, ami nem mindig nélkülözte a nem a futballpályára és környékére való megnyilvánulásokat. Sir Alex Ferguson, a vasárnap az Anfield Roadon vendégként pályára lépő Vörös Ördögök menedzsere azt kérte saját drukkereiktől, hogy ezúttal mindenképp tartózkodjanak az illetlen viselkedéstől, főleg attól, hogy az ellenfél szurkolóit a Hillsborough-katasztrófa áldozatainak kigúnyolásával próbálják felpiszkálni.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere 2012-ben.

"Kedves Szurkoló!

Nagyszerűen támogattál bennünket tavaly ezen a helyen (az Anfielden - a szerk.), majdnem sikerült megtöltenünk a nekünk szánt helyet. Szeretném, ha ez ma is így lenne.

De a mai (vasárnapi) nap sokkal többről szól, mint területek meghódításáról. Ma arra kell koncentrálnunk, hogy mi teszi a Unitedet a világ legjobb klubjává.

A Liverpoollal folytatott rivalizálásunk arra épül, hogy megpróbálunk egymás fölé kerekedni - egy olyan csapatnál szeretnénk jobbak lenni, amely oly sokáig birtokolta a koronát.

De ez nem alapulhat személyes gyűlöleten. Mindössze tíz nappal ezelőtt hallhattuk a szörnyű és lesújtó igazságot 96 szurkoló haláláról, akik elmentek, hogy segítsék a csapatukat az FA-kupa döntőjébe jutni, de soha nem tértek haza. A velük történteknek minden játékhoz kötődő embert észre kell téríteniük.

A mi nagyszerű klubunk remek szomszédaink, a Liverpool mellett áll a mai napon, hogy megemlékezzen a veszteségekről és fejet hajtson az igazságért folytatott harcuk előtt. Tudom, hogy számíthatok arra, hogy a legszebb hagyományoknak megfelelően Te is mellettünk állsz ezen a napon.

Őszinte tisztelettel,

Sir Alex Ferguson"

A United menedzserének levele már megjelent a klub hivatalos honlapján, de a szurkolók a meccs helyszínén a bejáratoknál is elolvashatják majd.

A Liverpool 96 szurkolója 1989. április 11-én, a Nottingham Forrest elleni, Sheffieldben rendezett FA-kupa elődöntőn vesztette életét, miután saját szurkolótársaik a Hillsborough Stadion túlzsúfolt lelátóján a kerítéshez szorították őket. Tíz nappal ezelőtt David Cameron brit miniszterelnök személyesen hozta nyilvánosságra egy újonnan lefolytatott vizsgálat eredményeit, amelyekből kiderült, hogy az eset során a biztonsági erők szakszerűtlenül jártak el, az áldozatokat pedig tisztességtelen módszerekkel próbálták bűnbakként beállítani az utólagos jelentésekben.

A Vörösök a bejelentés óta épp vasárnap, a legnagyobb rivális ellen játszanak először hazai pályán.

A vasárnap 14:30-kor kezdődő mérkőzésről élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-n!

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/premier-league-2012-2013/1228368